Reklama

Reklama

Svědectví z minulosti

  • Velká Británie Final Account (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Dokument plný dosud nezveřejněných rozhovorů s poslední žijící generací lidí, kteří společně s Hitlerem budovali jeho třetí říši. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (5)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pohľad na vtedajšiu dobu z inej perspektívy, ako napríklad z radu “Hitlerjugend”. No a nie len z ich, ale aj takých, čo to v rámci štruktúr “SS” dotiahli na celkom pekné pozície. Podaktorým došla nacistická idea hneď, niektorým neskôr, niektorým vôbec. Jeden sa za seba hanbí a vysvetľuje mladej generácii, aby sa nedala vtiahnuť do propagandy, druhý je na seba hrdý, tretí odmieta vinu, štvrtý počtu odhadovaných obetí na úrovni 6 miliónov, nikdy neuverí. Zaujímavé, počúvať tieto (nie len) “ideologické” názory, ktorým sa bohužiaľ podarilo prežiť do dnes, pričom nič nenasvedčuje tomu, že by mali vyhasnúť a byť tak navždy umlčané. Dnes sú stále pomerne dokonalým návodom na ovládanie más ľudí. Smutné, keďže tu máme totu - Demokraciu. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Myslím, že některé ty staré nácky nemůže pochopit nikdo, kdo nevyrostl v totalitě. Pro ně zkrátka nejde si to připustit, zahodit to v čem byli vychování a tím i celý svůj život. Režimy v Itálii od 20. let a Německu od 30. let do konce války nebo i v SSSR (od jeho vzniku) a dalších komunistických zemích do nástupu Chruščova bylo čiré zlo a peklo. Tyhle režimy byly smrtelně nebezpečné a rozhodně se s nikým nepáraly. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý počin, ktorý sa venuje tomu, nakoľko sa Nemci "vyrovnali" s vinou za holokaust. Len škoda, že sa pamätníkov nepýtali ešte trochu dôkladnejšie. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho víc, obzvláště pokud dokument režíruje člověk, jehož rodiny se holokaust přímo dotkl. Výběr pamětníků je pestrý a je vidět, že ti lidé mají co říct, ale vedení těch rozhovorů, pokládané otázky a nasměrování konverzace bohužel až na pár zajímavých a silnějších momentů příliš neukáže. Škoda. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Většina dokumentů o holokaustu dává prostor výhradně lidem, kteří trpěli nebo bojovali na správné straně. Holland na to šel z druhé strany, navštívil stoupence třetí říše a jeho Final Account je skutečně výjimečné dílo. Je zajímavé vidět, jak se se svými hříchy nacisté v důchodu vyrovnali. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama