Reklama

Reklama

Hated: GG Allin & the Murder Junkies

  • USA Hated: G.G. Allin and the Murder Junkies
Trailer 1

Obsahy(1)

Dokumentární film o G.G. Allinovi frontmanovi underground-punkové formace Murder Junkies. Dokument byl natočen těsně před umrtím hlavního protagonisty a přibližuje nám počátky formování osobnosti G.G-ho přes jeho buřičská léta, až do jeho posledních chvil. Dokument také obsahuje: rozhovory s kapelou, fanoušky, zaběry z TV show kde se G.G. objevil, soukromá videa a koncertní show a dodatečně i pohřeb. (Pishin)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Nechutné hovado, lidský odpad, morálně zkažený primitiv, ale rovněž idol, upřímný člověk a jediný opravdový punker, který kdy kráčel po povrchu Země. Takovými a celou řadou dalších kontrastních termínů byl častován muž, vedle něhož jistý Sid Vicious vypadal jako neškodné děcko z mateřské školky. Kdo vlastně byl Kevin Michael, známý spíše pod uměleckým jménem GG Allin? Ačkoliv bývá psané slovo dobrým způsobem, jak si o nějaké osobnosti vytvořit konkrétní představu, v případě kontroverzního punkera GG Allina a jeho punk rockové skupiny THE MURDER JUNKIES, je však ideální sáhnout po hodinovém dokumentu Hated: GG Allin & the Murder Junkies (1993), za nímž stojí tehdy debutující režisér Todd Phillips. Dokument je poslepovanou koláží domácích videí, koncertních záznamů, rozhovorů s fanoušky a událostí mapujících začátek tour kapely i jeho předčasného ukončení. Výsledné dílko se nikterak nesnaží zakrýt částečný amatérismus, který jej přivedl na svět. Zrnitý look, místy zvláštní střih a nebo mikrofony vstupující do rámu obrazu. Technické nedostatky na druhou stranu trefně korespondují s obsahovou podstatou dokumentu. Jeho pravá síla totiž spočívá ve výpovědní hodnotě, jakou divákovi nabízí. Někdo může GG Allina vnímat jen v rovině zaostalého narcise uvězněného ve svých bludech. Pro jiné jde o důležitého performera, který produkoval jedinečný a originální druh umění. Je skvělé, že se dokument i přes svůj umaštěný vzhled snaží na podobné otázky nalézt adekvátní odpovědi. Námět je možná nechutný a obsahuje celou řadu obscénností, ale sled jednotlivých scén je inteligentně poskládaný. Stopáž je akorát tak dlouhá, aby udržela diváckou pozornost a poskytla nám dostatek materiálu pro zhodnocení viděného. Faktem však zůstává, že finální ortel nad GG Allinem musí každý učinit sám za sebe. Více. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedni ho mají za manipulativní tupý exhibicionistický hovado, druzí za geniální nepokojnou duši umělce, odproštěnou od vězení téhle společnosti. Když se zapíšete do historie rock n rollu jako její vůbec nejextrémnější a nejvíc nevypočitatelný individuum, když mnozí i 20 let od vaší smrti litují, že nezažili jednu z těch věhlasných shows, kde mohla kdekomu a z ničeho nic z pódia přilétnout do obličeje nejen pěst, ale i vaše čerstvě vykaděný hovno, když máte tenhle status legendy... Pak už by vás snad ani nemuselo mrzet to, že jste se namísto slibované (sebe)vraždy na pódiu bohužel "jen" zfetovali k smrti jak běžná rocková star nebo chudák děvka z ulice. GG se absolutně s ničím nes*al, a za to prostě nejde než vzdát respekt. LIVE FAST/ DIE. Vidíte, a já měl ten dojem, že jsem HATED viděl už kdysi dávno před lety... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vztek těch na které už nezbyl americký sen. Nutkavá potřeba naprosté volnosti všech, kteří cítili řetězy systému. Nenávist každého koho jebala učitelka ve škole, koho buzeroval policajt na ulici. Frustrace všech, kteří tušili, že nedokážou splnit očekávanou společenskou normu. Zklamání ze sledování postupného zaprodávání rock´n´rollu....všechny tyhle(a kopa dalších)těkavých a sžíravých pocitů si-někdy v 80.letech-našly způsob jak se ventylovat ven z duší a hlav tisíců skrze jedinou osobu=GG Allin se stal nástrojem vzteklých vášní, hromosvodem a hlásnou troubou, kterou nešlo přeslechnout- Neřízená střela(se smyslem pro humor), mluvčí beznadějně ztracených, čistý showman, komik, tragik(tragéd?)..Zde se Punk stal konečně Punkem v plném významu toho slova(kam se hrabou rozmazlení Sex Pistols s nahrávací korporací za zády..)........HATED ukazuje syrový a hrubý náčrt syrového, hrubého a komplikovaného člověka-Je těžké mít ho rád je snadné ho nenávidět.......=Silný dokument plný zla, velkohubých keců, hoven, dobré muziky a srandy. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips si pro svuj prvni snimek vybral udergroundovou postavu americkeho punku G.G. Allina. Dokument se tedy zameruje na frontmana skupiny Murder Junkies a snazi se mu porozumet a ukazat nam jej v jinem svetle nez je znam. G.G. Allin je buric a je to punker kazdym coulem. Na svych koncertech vetsinou vystupuje nahy, defekaluje na podiu, bije se s fanousky, vystupuje pod vlivem drog, nikdy nedojede jedinou koncertni snuru dokonce, protoze konci vetsinou v nemocnici, bud diky drogam nebo zraneni, ktera si zpusobil pri potyckach a jako underground star ci nenavideny(hated) take odchazi z tohoto sveta kdyz se v 1993 predavkuje heroinem. Dokument obsahuje rozhovory s hlavnim akterem a kapelou tesne pred jeho umrtim a zaroven take konfrontaci s fanousky. Dale se zabyva jeho mladim kdy s bratrem(hraje s nim v kapele Murd.Junkies) ziji na venkove pod prisnym dohledem fanaticky "vericiho" otce. Otec je natolik presvedceny o vyjimecnosti sveho syna ze mu dava jmeno Jesus Christ Allin (ktere si zkratil na G.G)...bouhzel G.G. s bratrem nabiraji smer o 360° jinam a svoji vyjimecnost ukazuji jinak a jinde.... Velice zajimavy dokument, ktery se me dostal do rukou ciste nahodou takze pokud si chcete rozsirit vedomosti o undergroud postavicce americkeho punku, tak smele do toho. 70% ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Kolega Pishin podal o dokumentu Todda Phillipse naprosto vyčerpávající informace a mě nezbývá než dodat, že režisér zde odvedl skutečně výbornou práci. Dokument je zajímavý (ostatně celý život GG Allina byl extrém nad extrém) a obsahuje všechno, co by správný pořad o muzikantovi obsahovat měl. informace o Allinovi zde podává hlavně jeho bratr Merle (kterej by si zasloužil dokument ještě extra pro sebe, protože je to fakt šílenej řízek..), pak fanoušci a hlavně kolegové z GGho skupiny Murder junkies...a vlastně vůbec všichni co snad GGho znali. PS: nejen pro fandy bratrů Allinů, ale určitě pro všechny, co se zajímají o hudební underground vůbec. Protože přátelé - dokud jste GG allina a jeho skupinu neslyšeli (a hlavně neviděli), tak věřte, že o nejtužších hlubinách hudebního undergroundu nemáte ani potuchy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Záběry z hotelu St. Marks, kde GG Allin sedí na posteli a odpovídá na dotazy, nejsou pořízené v hotelu, jelikož vedení podniku nabylo podezření, že chce režisér Todd Phillips natáčet nějaký druh pornografie. Ve skutečnosti jde o naaranžovaný Phillipsův pokoj na koleji, jen kousek od univerzitního kampusu. (J.Lajner)
  • Neoficiálním producentem dokumentu se stal sériový vrah a nekrofil John Wayne Gacy. Režisér Todd Phillips mu do vězení poslal fotku GG Allina, padesát amerických dolarů a psanou žádost o zhotovení obrazu. Tak se také stalo a podepsaný obraz byl následně vydražen. Výdělek částečně pokryl financování dokumentu. (J.Lajner)
  • Zpěvák GG Allin občas ani nepoznával tváře lidí, kteří se okolo něj pohybovali každý den. Ostatní členové štábu proto od režiséra Todda Phillipse dostali oranžové samolepky, které si dali na viditelné místo. Šlo o pojistku před nechtěnou nakládačkou. GG díky tomu věděl, že každý, kdo je takto označen, patří do tvůrčího týmu a nesmí se ho dotýkat. (J.Lajner)

Reklama

Reklama