Reklama

Reklama

Ching Se

Obsahy(1)

Dvě duše hadů se přemění do ženských těl, aby mohly objevovat svět lidí. Starší z nich, Bílý Had (Joey Wang), se zamiluje do učence, zatímco Zelený Had (Maggie Cheung) hledá, co je to láska. Obě „sestry" se ve světě lidí pohodlně zabydlely, ale jejich idyla bude záhy narušena. Pronásleduje je totiž mnich (Vincent Zhao), jehož cílem je zničit všechny nelidské tvory. (Vavča)

(více)

Zajímavosti (2)

Tales from the Dark 1 (2013)

  • Povídkový snímek, který měl 28. 6. 2013 možnost otevřít noční promítací část jedenáctého ročníku newyorského mezinárodního filmového festivalu, The New York Asian Film Festival (NYAFF), pracuje s literárními motivy eponmyní knižní antologie, původně vycházející jen v novinových výtiscích, úspěšné čínské spisovatelky Lillian Lee (李碧華). Tedy autorky literární předlohy čínského dramatického snímku Farewell My Concubine (1993), Green Snake (1993) a dalších. (Conspi)

Čaroděj a bílý had (2011)

  • Snímek čerpá z tradičního čínského legendárního příběhu "The Legend Of The White Snake", který se dlouho před jakýmkoliv literárním záznamem předával jen v ústní podobě. Do této doby se legendární příběh dočkal značného množství divadelních, televizních i filmových zpracování; Green Snake (1993), Madame White Snake (1962), Madame White Snake (2005) a dalších. (Conspi)

Reklama

Reklama