Reklama

Reklama

Tecuo II: Body Hammer

  • Japonsko 鉄男II/BODY HAMMER (více)

Obsahy(1)

Shinya Tsukamoto pojal pokračování svého kultovního filmu z roku 1988 TETSUO jako remake původní ideje s rozmáchlejší výpravou na barevný materiál.
Pozoruhodný žánr cyberpunk nás přivádí do industriálního Japonska a předvádí přerod muže ve stroj. Hlavnímu hrdinovi unese podivný robotický gang syna a on se v touze po pomstě mění ve vraždící stroj, v podobě kovové noční můry. Tsukamoto surově kreslí ocelovým štětcem ty nejbizarnější vize spalující džungle moderního světa. Celým filmem tak pluje poetika oživlých drátů, rozevlátého kovu, krve a snů. (Zrzunda)

(více)

Recenze (36)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jak Iron Mana obdivuju a uznávám, tak tohle mě vždycky nadchne možná ještě o kousek více. Možná se to Tsukamotovi za těch pár let v hlavě uleželo a rozhodnul se dodat celé své obsesi nový rozměr, možná to jen potřeboval uchopit za jiný konec aby to nebylo podruhé totéž.. Každopádně Body Hammer zobrazuje idustriálního ducha přesně tak jak ho znám a mám od mimina vlisovaného do DNA(dunění strojů, masy oceli prorůstající ze srdce industriální zóny do obydlené části města, atd..).. Železné melodrama s parádní myšlenkou a magickým happy endem. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Druhý Tsukamotův kousek o přeměnách lidí v kovová monstra mě oproti geniální a šílené jedničce moc nenadchl. Industriální nářez se přetavil v industriální nudu protkanou zmateně natočenými honičkami a ozvučenou monotónním metalem. Z lidí místo kovových součástek vylézají kanóny, tudíž se ve filmu pálí o stošest. Kdybych neviděl první díl, byl bych z Body Hammer možná odvařený, ale takto mi to přišlo ukrutně zdlouhavé a nezajímavé, s téměř žádnými inovativními a osvěžujícími prvky. 5/10 ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

kym prvy tetsuo prekvapil napaditostou a vskutku originalnym nametom, jeho mladsi brasko je zial len trapnym prizivnikom, a to po kazdej stranke. a navrch na svojho predchodcu sa vobec nechyta. poslednych 20 minut som musel niekolkokrat popretacat, pretoze som tu maximalnu nudu nemohol vydrzat. okrem skvelej hudby totalne sklamanie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Tetsuo II: Body Hammer“ je filmem, který nedosahuje na sílu původního filmu a je trochu zklamáním oproti tomu, co Shin'ya Tsukamoto prve přinesl. Není to krok zpátky, ale není to ani skutečně krok kupředu, spíše taková stagnace na místě, která nikam nevede a zůstává u toho, co prezentoval již první film. Barva snímku rozhodně nijak moc nepomáhá. Prostě takový průměr. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

V podstate išlo o voľne spravený remake pôvodného filmu len Šin'ja Cukamoto mal na to viac peňazí. Bolo to dejovejšie, šialenejšie, akčnejšie, dynamickejšie. Rovnocenne sa tu stretli tri žánre – bodyhoror, temné scifi a akčný film. Ku tomu industriálny dizajn, skvelá hudba a depresívna pachuť. Opäť skvelé dielo! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama