Reklama

Reklama

Legendární první dámy

(seriál)
  • USA First Ladies

Epizody(6)

Obsahy(1)

„Za každým úspěšným mužem stojí skvělá žena,” tvrdí moudré úsloví. Náš strhující dokumentární seriál seznámí diváky se životem šesti ikonických žen. Představí se vám Eleanor Roosevelt, Lady Bird Johnson, Jackie Kennedy, Nancy Reagan, Hillary Rodham Clinton a Michelle Obama. Jejich laskavým prostřednictvím můžeme rekapitulovat poměrně nedávné milníky dějin USA. Z tohoto filmového cyklu se dozvíme, jak se zmíněné první dámy Spojených států měnily během let strávených na mocenském vrcholu a jakým způsobem ovlivnily americkou politiku a společnost. Rozhovory jdoucí na dřeň věci, vzácné archivní záběry a krásné reprodukce vytvářejí směs, v níž nám legendární první dámy vyzradí, které z rozhodujících (a často skrytých) momentů měly na jejich životní pouť největší vliv.Každá first lady přispěla k odkazu svého manžela, přičemž každá plnila i svoje vlastní úkoly a hrála svoji speciální, nezastupitelnou roli. Legendárním prvním dámám se v tomto seriálu konečně přizná ono první místo, které si po právu zaslouží. (TV Spektrum)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (4)

Michelle Obama (2020) (E01) 

Když přijedete do Ameriky, první vás překvapí neskutečně obézní policisté. Americké děti jsou rozežrané , rodiče je všude kvůli všudypřítomným gangům a absenci veřejné dopravy vozí autem. Průměrný Američan denně venku stráví 4 minuty. Proto první dáma Obamová přes odpor potravinářských korporací začala odvážně kampaň proti dětské obezitě. Američané tomu říkají "zeleninová hladovka". https://dokumenty.tv/legendarni-prvni-damy-komplet-1-6-dokument/ ()

Jackie Kennedy (2020) (E02) 

Hodne informaci k premysleni. Zaujalo me jak Jackie nebyla schopna vstat z postele a absolvovat pet reprezentacnich plesu za vecer nez dostala amfetaminovou drogu. Ta prestala pusobit pred koncem prvniho plesu a musela odejit domu. ()

Lady Bird Johnson (2020) (E05) 

První dáma, která zkrášlovala Ameriku. V dokumentu hodně vystupuje Lady Bird manžel prezident Johnson, jenž podepsal mnoho dodnes platných sociálních zákonů, ale také pokračoval ve válce ve Vietnamu, přestože narukoval i manžel jeho těhotné dcery. "Jestli se mu něco stane, tak ti to nikdy nezapomenu" řekla mu. Je to analogie se současnou válkou na Ukrajine. Obyvatelstvo USA na dobových záběrech dnes z poloviny vymřelo a bylo nahrazeno přistěhovalci, protože kvůli vysokým nákladům na zdravotní pojištění , placení školství a konzumní soutěžení se sousedy měla přůměrná středostavovská bílá rodina v průměru jen jedno dítě. Je to analogie se současnou "demografickou zimou" v Evropské unii. ()

Hillary Rodham Clinton (2020) (E06) 

Je to skoro jeji svatoreceni. Ani zminka o Clintonovych fondech apod. ()

Reklama

Reklama