Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

ethos 

všechny recenze uživatele

Ma to atmosferu ako vzdy, ale mam pocit ze nie je celkom pravda co sa pise v obsahu ze dialogy sa zdaju nezmyselne ono to aj cele je nesmyselne, ale sak o tom asi surrealizmus do istej miery je ono to tvori len atmosferu, vlastne je to naopak ako pri vsetkom ostatnom atmosfera je len nieco co stastim vzniklo z nejakeho pribehu pripadne sa to podpori hudbou. Rabits vlastne nechcu povedat pribeh myslienku ale atmosferu. ()

Elrond88 

všechny recenze uživatele

80%, sliny po tričku, pocit rozházeného harampádí v hlavě, pískání a hučení v uších, strach z králíků, mžitky před očima a zvláštní silný dojem, který na mě zanechal tenhle... film? já se tak ovšem cítil jen něco málo přes 50 minut... ale tuším, že Lynch takhle myslí, uvažuje a představuje si okolní svět celý život... opět se při jeho filmu utvrzuji, že genialita a šílenství si jsou tuze blízko! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Převrácení sitcomu naruby - tři králičí postavy mezi sebou vedou nesouvislé, útržkové dialogy a v těch nejpodivnějších, nebo naopak nejméně výjimečných pasážích jsou doplňováni studiovým smíchem. Hudba je vynikající a atmosféra, pokud se nerušeně díváte v temné místnosti, také. Lynch vede s divákem dialektický "rozhovor", vybízí ho k zamyšlení, nutí ho skládat si dialogy ve správném pořadí a předkládá mu hádanky v podobě monologů k rozluštění. Jenže problém je jednak v tom, že zapamatovat si v průběhu všechny věty, aby se člověk jen pokusil o rozlousknutí, je skutečně nemožné, na to jsou Rabbits příliš dlouzí a i když si dialogy pročtete dodatečně, smyslu či pointy se stejně nedočkáte. Rabbits jsou klasickou exhibicionistickou Lynchovinou, bez smysluplné výpovědi, ale se slušným prožitkem v průbehu. 6/10 ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z nejoriginálnějších děl, které Lynch v poslední době udělal. Velmi nápadité vyřešení horrorovité atmosféry skrze jeden statický záběr, který vás opravdu po chvilce začne sám o sobě deprimovat. Lynch zde odkládá svou klasickou montáž záběrů a soustředí se pouze na herce, kteří jsou o to více nadsazení než v jeho předcházející filmografii.____Opět bizardně rozehrává příběh, který ale nejde klasicky narativně vyložit. Tak už to ale je, "pozdní" Lynch už není o příběhu ale o atmosféře a mizanscéně. Buď na to přistoupíte, nebo ne. Je to ale jenom na vás... ()

asentra

všechny recenze uživatele

Co ta sakra mělo být? Zfetovaný satanistický králíčci? Nebo nějakej bordel v časoprostoru? Má to být šokující odhalení, že taková komunikace je vlastně úplně normální a my lidi, kteří si myslíme, že jsme nejvyšší stupeň vývoje, jsme vlastně úplně mimo? Možná, že to byla ukázka naprosto normálního dne jedné americké králičí rodinky, snad to v Americe dotáhli tak daleko, že králíci mají svou vlastní reality show. A pak by bylo jasné, kdo je miláček davů. Tohle fakt nemůžu hodnotit, buď to byla naprostá kravina nebo to bylo naprosto geniání, rozhodně to nebylo normální. Asi to nechám nějaký čas uležet. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)
  • Celý film je snímaný statickou kamerou, okrem jedného záberu na zvoniaci telefón. (ČSFD)

Reklama

Reklama