Reklama

Reklama

Mistři medicíny

(seriál)
Česko, (2020–2023), 11 h 25 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál představí přední lékaře nejen v jejich pracovním prostředí. Jak vypadá život lékařek a lékařů, když svléknou bílý plášť? Dalším důležitým tématem cyklu je také vztah „lékař a my, pacienti“. (Česká televize)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (15)

Jan Pirk (2020) (S01E03) 

Prof. Pirk je mimo jiné taky velmi zábavný pán, v podstatě bych řekl, že pod tou rouškou striktního přísného a přesného chirurga se skrývá duše komika. A to je to, oč tu běží. ()

Monika Arenbergerová (2021) (S01E07) 

Proděkanka 3. LF UK mimo jiné stojí za Stany proti melanomu. I ona je se svým manželem Prof. Arenbergerem taková průkopnice ve svém oboru a to je to, oč tu běží, a jinak je to taková normální máma od 2 dětí. ()

Drahomíra Baráková (2021) (S01E09) 

Jsem zaujatý. S paní docentkou Barákovou jsem se setkal jako její dětský pacoš ve FN v Motole, i když je to už řada let, ale ona je vskutku nezapomenutelná. ()

Kateřina Rusinová (2023) (S02E01) 

Doc. Kateřina Rusinová se objevila před rokem v silném dokumentu Jednotka intenzivního života. Tento díl na to volně navazuje. A musím říct, že z ní mám opravdu skvělý pocit, navíc my máme společné to osmdesátkové dětství v Liberci. ()

Marek Svoboda (2023) (S02E02) 

Zřejmě první lékař v tomto seriálu, co nepůsobí v Práglu, ale v Brně. Masarykův onkologický ústav na Žluťáku, top pracoviště, kde je nyní ředitel. ()

Jan Štulík (2023) (S02E03) 

Už 2 dny se snažím si vzpomenout. Ve 13. komnatě byla nějaká herečka, která měla tento úkon rovnání páteře podstoupit, ale dostal jí prý z toho nějaký ukrajinský léčitel. Ale kdo to byl... ? Hláška, musíme tu páteř úplně oholit... je celkem krutá. Ale vypadá to, že ty postupy už mají fakt vyladěné. Každopádně mě překvapilo, když říkal, že nejvíc  se mu pod ruce dostane úrazů motorkářů a hlavně cyklistů. Těch cyklistů, co si za kovidu koupili kola a hlavně elektrokola a chtěli dojet tam, kam by normálně ani nevyjeli. ()

Anatolij Truhlář (2023) (S02E04) 

Už nebo spíš teprve druhý lékař, co nepůsobí v Praze. Žádný akademik, ale ryzí praktik záchranář, navíc má největší sbírku modelů sanitek. ()

Lenka Špinarová (2023) (S02E05) 

Už třetí lékař, v tomto případě lékařka, co nepůsobí v Práglu. Po předchozích kolezích z Brna a HK opět Brno, tentokrát působící ve FNUSA. Tady u nás se rozhoduje, jestli pacient podstoupí transplantaci srdce. A to je tak všechno, co mě oslovilo na tomto dílu. ()

Tomáš Šebek (2023) (S02E06) 

MUDr. Tomáš Šebek se specialista na poúrazovou chirurgii břicha, hrudníku a končetin, traumatologii. endoskopii, laparoskopické výkony. Jak o sobě říká, neřeže první ligu. Popularizátor lékařských věd a taky Lékař bez hranic. ()

Lucie Mouková (2023) (S02E07) 

Čtvrtý lékař v této sérii, resp. lékařka, co nepůsobí v Praze, ale v Brně, a druhý, resp. druhá, co je profesně spjatá s top pracovištěm Masarykův onkologický ústav Brno. ()

Martin Matějovič (2023) (S02E08) 

Další mimopražský lékař, tentokrát internista z Plzně. A co je vlastně ta interní medicína? ()

Jan Vojáček (2023) (S02E10) 

Po Prof. Janu Pirkovi další kardiochirurg, tentokrát působící v Hradci Králové. Když to nešlo v Práglu v Motole, tak to jde v HK. Prof. Vojáček je taky mmj předseda České společnosti  kardiovaskulární chirurgie. ()

Ivo Horný (2023) (S02E11) 

Lékař ze Strakonic, no jo, ale kolik lékařů z Brna a Prahy umí a dělá to co on? ()

Kamil Kalina (2023) (S02E12) 

Mediálně známých psychiatrů a psychologů je celá řada, adiktologů asi taky. Tak co udělal jinak? ()

Aleš Roztočil (2023) (S02E13) 

Já jsem se u toho celou dobu vlídně usmíval. A o tom to je, mě to bavilo moc. První gynekolog-porodník v tomto seriálu. Buďme pokorní. ()

Reklama

Reklama