Reklama

Reklama

Zvrácenost strachu

  • Kanada Hunter Hunter
všechny plakáty
Trailer 2

Joseph Mersault s manželkou Annou a třináctiletou dcerou Renée žijí po většinu roku v lesní chatě. Živí se prodejem kožešin z ulovených zvířat. Není to snadný život, o kožešiny je stále menší a menší zájem a jejich cena klesá. Rodina má kvůli tomu problém s nákupem základních potravin. Anna by se chtěla přestěhovat do vesnice a najít si práci. Těžký život s manželem si vybrala, na to si nestěžuje, ale jejich dcera Renée si to nevybrala. Měla by chodit do školy a stýkat se s vrstevníky, prožívat první lásky, prostě žít normální život. Tak, jako oni, už dnes nikdo nežije. Joe se o tom teď nechce bavit. Do jejich oblasti se vrátil nebezpečný zlý vlk a je potřeba se ho zbavit. Požádá Annu, aby s Renée zůstaly doma a on sám se vydá na lov vlka. Při hledání narazí na místo, kde najde několik zavražděných lidí, ale těm už pomoct nedokáže. Pustí se tedy zatím po stopě nebezpečného zvířete. Anna čeká několik dní, ale Joe se jí stále neozývá. Nechtěl, aby mu volala vysílačkou a plašila vlka, Anna to přesto párkrát zkusí, ale marně. Joe mlčí. Pak najde kousek od chaty těžce zraněného muže. Domnívá se, že ho napadl vlk. Muž má velké bolesti a blouzní. Anna ho dotáhne do chaty, kde mu poskytne první pomoc. Podle ní by měl vyhledat lékaře a když se muž dá trochu dohromady, chce ho odvézt. Muž však odmítá pro velkou bolest. Tak ho Anna a Renée nechají ještě u sebe, aby se trochu více zotavil. Anna se snaží obstarat nějakou potravu a společně s Renée kladou pasti v lese. Když se tam Anna jde podívat, zda se něco chytilo, najde tělo svého manžela. Je evidentní, že za jeho smrt nemůže vlk, ale člověk... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že zase jednou jdu proti proudu. Film byl fajn Asi tak prvních 20 minut, kdy přislíbil něco, čím se vlastně vůbec nestal. Je to taková zplácanina více témat dohromady, ze které se vytěží vždy jen část a pak se jde dál. Chování postav nedává moc smysl a může za to právě poslepovaný scénář. Atmosféra tedy funguje jen chvíli, pak se mění v otravnou kravinu, co akorát irituje debilitou postav. Nejhorší totiž je, když divák dávno chápe/tuší co se děje a v rámci “zachování dramatu” se vrší jeden WTF za druhý. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film klame obalem tak, že co tu vidíme vlka (řeknete si animal horor ) a 2 postavy realita je , ale jinde. Ženská s chlapem a Grétou (všimněte si té podoby úplná Gréta) žijí v lese. Jak už tu někdo píše , když nic neloví nejí a , že by ten les překypoval životem taky nevypadá. Cca 15 minut tam honí vlka (ve filmu se objeví tak na 2 minuty) , kterého kdysi viděli a asi se vrátil a zbytek máme home invasion. Proč tak malé hodnocení? odpověď je prostá jelikož stupeň debility je vysoký chlápek najde umučené mrtvoly a normálka neřeší to dokonce si mezi nima udělá pozorovací hnízdo a zůstane tam den možná i více (asi nesmrděli nebo mu to třeba vonělo těžko říct) ženská dojde na šerifovu stanici a začne si stěžovat, že viděla zlého vlka (asi si představovala , že se na ni bude usmívat, když ho chtěli zabít nebo já nevím) já Vám nevím toto kdyby mě někdo nahlásil tak si řeknu jestli je mentálně postižený a asi bych volal psychology a jdeme dále ženská najde zraněného chlápka a nechá si ho přes den doma (aj když nemohl chodit co mu třeba v tu chvíli zavolat doktora ne to bylo asi moc těžké na to je potřeba maturitu nebo selský rozum a to tady z 3 lidí neměl nikdo ) šerif jde najde mrtvoly co by normální člověk udělal volal policajty tady tenhle ne prochází se po místě činu . 40 procent a i ty to je moc 20 procent za Bambiho a 20 za toho zajíce jinak tam není co chválit největší herecký výkon předvedl ten pes co tam chcípl. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Atmosférou a akýmsi tajomným očakávaním, čo bude ďalej, mi to pripomenulo It Comes at Night. Samotný film síce pôsobí nízkorozpočtovo, ale Linden z neho ťaží maximum. Až do poslednej polhodiny, kde je vyústenie celého príbehu jasné. Síce sa to snaží okoreniť druhou dejovou líniou, ale našťastie, alebo bohužiaľ, pozná diváka pre ktorého film spravil, a uvedomuje si, že keby bolo posledných päť minút podaných inak, cítil by sa divák podvedení. Či to stačí na štvrtú* neviem. Momentom vyjavenia zápletky sa tam aj začali objavovať logické kiksy. Minimálne tie týkajúce sa straty manžela mi prišli ako nedobre dotiahnuté a zmotivované. Každopádne je to žánrová chuťovka, ktorá pláva mimo mainstream a možno práve preto vzbudzuje záujem. Určite stojí za pozretie. Nick Stahl neskutočne zostarol. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kanadský lesní animal survival o rodině lovců, které začne trápit hladový vlk. Natočeno je Hunter Hunter hezky a má líbivou přírodu, zaujmou i hlavní postavy, kteří nejsou teenageři, ale zkušení lovci, kteří loví zvířata k přežití. Celkem se mi líbilo, že se v lese začnou dít poměrně divné věci a divák absolutně netuší, o co tam jde. Nicméně film doplácí na velmi pomalé tempo a když se zpětně za tím ohlédnu, tak se zde toho až tak moc nestalo, trošku potěší finále s jednou intenzivní scénou, ale tak nějak mi to nestačí na vyšší hodnocení. Za zhlédnutí však Hunter Hunter určitě stojí. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6/10. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Tohle indiánské léto ve mě zanechalo rozporuplné dojmy. Žanrově je to jako na houpačce, charaktery nejsou (až na pár výjimek) tupé šablony bezohledně kráčející osudu vstříc. I přesto to dá práci, najít si někoho komu by se dalo vyloženě fandit. Osobně jsem se nechal vést svým sociálně morálním kompasem a veškeré soustředění jsem upřel do sympatické mamky. Inu vyplatilo se, přepnout se z totálního zhroucení při rdousení králíčka do stavu bezchybného rytectví měkké tkáně jsou pro mě neoddiskutovatelné kvality. Kat Mydlář a Norman Bates se můžou jít klouzat. Nezodpovězenými otázkami však zbývá, odstěhovala se do dědiny? Dostane pokutu za černou stavbu? Je policejní zástupkyně stále stejná rádobyvtipňačka? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V pôvodnej verzii scenára mali Mersaultovci osemročného syna, avšak, keď rolu získala Summer H. Howell, zmenil scenárista Shawn Linden vek aj pohlavie. (beso74)

Reklama

Reklama