Reklama

Reklama

Tajemství templářských rytířů

(seriál)
  • Francie La Véritable Histoire des Templiers (více)
Francie / Česko, 2020, 3x48 min

Obsahy(1)

Prozkoumáme tajemství nejzáhadnějšího a nejmocnějšího rytířského řádu doby středověku - templářských rytířů. Zcela poprvé odkryje tato dokumentární série záhadný příběh templářských rytířů od vzestupu jejich nebeské moci po jejich pád v plamenech ďábelství, a také od rituálů a tradic středověkého rytířstva po zničující kampaň proti nim, jejich údajné tajné přežití a oficiální odkaz, jenž propojil Svatou zemi s evropským kontinentem. Rovněž pořad oddělí početnou mytologii, jež o nich vznikla, od nově získaných historických faktů. (Viasat)

(více)

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dalo sa k tejto téme viac? Detaily o 200 rokoch fungovania slávneho rádu, prvá časť o vzniku a tretia o zániku sú absolútnou špičkou, ktorá odhaľuje podrobnosti, o ktorých sa nedá len tak dočítať. Samozrejme najpútavejší bol samotný vykonštruovaný proces s templármi, aká bola rola kráľa Filipa IV., čo mohol urobiť pápež, ako sa vlastne prejavila sila panovníkovej moci nad cirkevnou. Na záver tu máme aj vyvrátenie legendy, ktorá vznikla oveľa neskôr po upálení veľmajstra templárskeho rádu Jacquesa de Molay. Svoju kliatbu vraj nikdy nepovedal, zápis z jeho poslednej modlitby hovorí iné. A zaujímavosťou tiež je, že upálený nemusel byť, sám sa vlastne odsúdil odvolaním priznania. Každopádne nasledujúce udalosti dali vzniknúť slávnej legende, veď pápež, kráľ aj kancelár Nogaret naozaj zomreli do roka a do dňa a kráľovský rod Kapetovcov čoskoro vymrel. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Tedy na to, že to má být údajně francouzsko-české, je český dabing pěkně zprasenej. Každé druhé francouzské jméno tam vyslovují špatně :-/ ()

Reklama

Reklama