Reklama

Reklama

Mexiko, koloniální města severu

(TV film)
  • Francie Les Villes coloniales du nord de Mexico (více)
Francie, 2015, 51 min

Režie:

Jacques Vichet

Obsahy(1)

Úžasná atmosféra a architektura historických měst bývalé španělské kolonie... Mexiko si po staletí zachovává kouzlo svébytné architektury, které vzniklo propojením původní indiánské a španělské kultury. Koloniální města nabízejí své poklady po celé zemi. Městská zástavba často vybudovaná okolo kostela a hlavního náměstí patří mezi skvosty kulturního bohatství země. Každý kostel, nebo klášter dodává městu své neopakovatelné kouzlo. Stinná patia a elegantní schodiště přispívají k nenapodobitelné atmosféře, dobře udržované parky soupeří s elegantními náměstími. V Mexiku nyní najdeme kolem třiceti koloniálních měst, z nichž některá jsou díky své kráse a historii zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument pro milovníky architektury má krásný hudební doprovod. Styl staveb je jednotný, staromilské rozjímání v moderním životním tempu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument plný krásných obrázků mexické koloniální architektury a takový unylý komentář, který z toho dělá nudu. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

99 % dokumentů je bez života, bez schopnosti zachytit atmosféru místa, vpravo vidíte vlevo vidíte...Naprosto netušíte jaký lidé tam žijí, jak se jim tam žije... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama