Reklama

Reklama

The Minimalists: Méně je teď a tady

  • USA The Minimalists: Less Is Now
Trailer
USA, 2021, 53 min

Režie:

Matt D'Avella

Kamera:

Matt D'Avella

Hudba:

VVE
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dlouholetí přátelé Joshua Fields Millburn a Ryan Nicodemus udělali z minimalismu celosvětové hnutí a ukážou vám, jak se i s málem dá žít mnohem líp. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

LindaVa 

všechny recenze uživatele

Bohužel, jako mininalistce se mi to moc nelíbilo. Čekala jsem na to asi moc horlivě, protože zklamání je to celkem velké. Je to spíš dokument o docela obyčejném životě těch dvou divnoštramáků než nějaký pohled do světa minimalismu jako takového. Doufala jsem, že konečně vznikne inspirativní dokument, abych já už nemusela lidem kolem vysvětlovat, co to ten minimalismus je. Po shlédnutí tohoto "dokumentu" bych ale sama nevěděla, která bije... Tři hvězdy dávám jednoduše za otevření tématu a za pokus o jeho popularizaci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto určite nie je minimalizmus, inak by títo chlapíci nechodili do miliónovej telky rozprávať o svojich zbohatlíckych stratách. Keď chcete minimalistov, choďte točiť do rovníkovej Afriky. Tam sú takí minimalisti, že niektorí si to chudáci ani neuvedomujú v bolestiach od hladu či túžbe po vode. No a také rady, že nepotrebujem hodinky ani auto už viem, ale hlavne nepotrebuješ Netflix kamarát, tak čo sa tam otŕčaš a ešte si necháš zaplatiť? ()

Reklama

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Film není o minimalismu, ale o dvou týpcích propagujících minimalismus a jejich životech od dětství, až po jejich současnou kariéru úspěšných influencerů. Ve filmu zazní úplně to stejné, co zaznělo ve filmu předchozím, v jejich podcastu, na jejich TED přednáškách a pravděpodobně i čtyřech knížkách, které už vydali. Jejich proslovy jsou točené v nějakém hangáru plném IKEA nábytku a ozdob (včetně polic plných bílých knížek), neustále významně koukají mimo kameru a po každém slovu je aspoň vteřina pauza. To je doplněno zpomaleným stock záběry lidí, jak jdou po ulici s nákupní taškou. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Myšlenka minimalismu není vůbec špatná sám mám doma tisíce krámu, které nemají svůj užitek. A rád bych se jich všech zbavil jelikož je to skutečně zbytečné skladovat si krámy. A tenhle dokument mi připomněl, že se toho vlastně chci všeho zbavit, ale to je asi tak jediné. Upřímně mě to nepřišlo ani jako dokument spíš jen jako reklama na společnost hlavních dvou protagonistů. Převážně se tam řeší jejich příběhy a způsoby a také to jak je dokáží vyřešit i vám. Samozřejmě jsou tam i krátké příběhy ostatních lidí, ale jsou silně zastíněné. Zkrátka nepřišlo mi to jako dobrý seriál, spíš takový úvod do přednášek, jenž ti dva mají po celé usa. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si na Wikipedii charakteristiku minimalismu v několika řádcích a dozvíte se toho béhem dvou mindut zhruba stejně, jako tady během jedné hodiny psychického týrání plného nadšených ksichtů a sebestředných příběhů dvou “mnichů”, jež prodali svá Ferrari a potřebují to sdělit celému světu. Jejich přednes plný tělesné gestikulace působí jak konkurz na pracovní pozici u Apple. Raději tu hodinku věnujte protřízení svého šatníku! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama