Reklama

Reklama

V karavanu po Česku - Série 2 (2022) (série)


Středočeský kraj (S02E07)

(epizoda)
Česko, 2022, 27 min

Scénář:

Jakub Wehrenberg

Kamera:

Jakub Kolář

Hrají:

Aleš Háma

Obsahy(1)

Putování Středočeským krajem začal Aleš v oblíbených Brdech. I přes doporučení místních se zde dlouho nezdržel, ale vydal se napříč celým krajem. Přes zříceninu hradu Vrškamýk, kolem meandrů řeky Sázavy až do rodného města Miloše Formana – Čáslavi. Další zastávkou byl Kolín, jehož historické centrum má svým návštěvníkům co nabídnout. Veltrusy jsou barokní perlou mezi českými zámky. Spojen je s rodem Chotků a navštívila ho i Marie Terezie. Z Veltrus do Mělníka je to co by kamenem dohodil. A hned za ním se doslova na pár kilometrech krajina výrazně mění. Pískovcové skály, úzké silničky, malebná zákoutí – to je Kokořínsko. Rybník Harasov je ve zdejší oblasti vyhlášený i jako vynikající rybářský revír. A to si Aleš nemohl nechat ujít. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brdy hodně překvapily, třebaže už mám některé tamní cíle najeté a dlouho se k nim odhodlávám. Poté se od přírody zase trochu upustilo, tentokrát mi to ale vůbec nevadilo, například krása Čáslavi mě hodně mile překvapila. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reportáž z Brd nejlepší. Divil jsem se, e tam Aleš byl poprvé. Auta tam prostě nesmí.   Opravdu je zbytečné odtud jezdit jinam, kromě CHKO Kokořínsko je středočeský kraj je moc přelidněn. Sázavu jsem jel mnohokrát. Máte pocit že jedete v divokém kaňonu, ale když pak vidíte letecké záběry , je to úzký pás lesa uprostřed polí. ()

Reklama

Galerie (29)

Reklama

Reklama