Reklama

Reklama

V karavanu po Česku

(seriál)
Česko, (2021–2022), 6 h 9 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Aleš Háma putuje v karavanu Českou republikou, objevuje pozoruhodná místa a doslova ochutnává jejich atmosféru, chutě a vůně. Na své cestě potkává řadu zajímavých lidí. Nový cestopisný cyklus je volným pokračování divácky úspěšného seriálu V karavanu po Slovensku. (Česká televize)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (7)

Karlovarský kraj (2021) (S01E01) 

Působí to jako propagace kraje, ale Háma je sympaticky uvolnění a zavádí kameru na opravdu raritní místa. ()

Plzeňský kraj (2021) (S01E02) 

Taková pozitivní idyla, která zvlášť v době pandemie, kdy jsou lidi zavření ve sklepích působí. Setkání s místními lidmi působí naaranžovaně s naučeným výkladem. ()

Jihočeský kraj (2021) (S01E03) 

O zámku Kratochvíle jsem nikdy neslyšel, je pěkně ukrytá, dopravně i pěšky nedostupná. V nedalekých Vlachově Březí, Vodňanech a Prachaticích bývaly slavné plné diskotéky před nástupem generace "interiérových dětí" a sociálních sít žijících ve virtuální realitě Na Blanici u Husince menší hudební festiválek. Kleť je vidět snad odevšad. Šel na podzim pěšky z Krumlova 25 km přes Kaplice na Slepičí hory na sraz jedné organizace. Na málo známém Landštejnu jsme vždy s Přírodovědou přespávali a pod ním hráli paintball včetně cyklonávštěvy těch slavných bizonů Zbytek cestopisné pohlednice je pak víceméně turistická klasika. ()

Pardubický kraj (2022) (S02E03) 

Navštívené lokality znám nadmíru. Na polnatý Pardubický kraj byly vybrány pěkné zajímavosti. Polička nebo Nové Hrady jsou Pardubický kraj? Uvítal bych méně spěchu a více poetiky a pohody. ()

Ústecký kraj (2022) (S02E06) 

Nadchl me golffotbal, ktery bych rad vyzkousel. Libil se mi genius loci periferie Sluknovskeho vybezku s navstevou mistnich. Chalupy zde v padesatych letech skutecne byly za hubicku. A kdo byl ochoten se s rodinou do Sudet pristehoval, dostal dum zdarma a k tomu 13 akru na hospodareni. Za rok prisel na kontrolu "narodni spravec" a zkontroloval, jestli se mlada rodina naucila na pude vyhnanych sudetskych Nemcu hospodarit. Potesila me take navsteva malo znamych Luzickych hor. Smer putovani Alese je ve smeru ze severu na jih do vnitrozemi. ()

Středočeský kraj (2022) (S02E07) 

Reportáž z Brd nejlepší. Divil jsem se, e tam Aleš byl poprvé. Auta tam prostě nesmí.   Opravdu je zbytečné odtud jezdit jinam, kromě CHKO Kokořínsko je středočeský kraj je moc přelidněn. Sázavu jsem jel mnohokrát. Máte pocit že jedete v divokém kaňonu, ale když pak vidíte letecké záběry , je to úzký pás lesa uprostřed polí. ()

Praha (2022) (S02E08) 

V oboře Hvězda se často konají běžecké závody. Jako Pražák jsem nevěděl, Ořechovka, kde jsme měli párty na střeše, se jmenovala Vořechovka, že botanická zahrada učiliště v Malešicích od nás nedaleko je přístupná veřejnosti a že na Točné je muzeum letadel s takovými výstavními kousky. Běžel jsem tam běžecké závody a v době zákazu cestování mezi kraji tudy jel lesem  partyzánsky na kole kvůli zavřené NTK knihovně, kde jsem chtěl psát diplomku (šestipatrová knihovna s kapacitou 1600 lidí byla paradoxně nejbezpečnější místo pro úkryt před covidem) na chatu v Dobřichovicích, kde jsem byl sám , což ukazuje nesmyslnost některých pandemických opatření. V Loosově vile jsme s vysokou školou byli na exkurzi., což vřele doporučuji. Wabi Daněk zpíval o Hudsonských šífech. Letecké záběry trampských Slap na závěr jsou moc pěkné. ()

Reklama

Reklama