Reklama

Reklama

V karavanu po Česku

(seriál)
Česko, (2021–2022), 6 h 9 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Aleš Háma putuje v karavanu Českou republikou, objevuje pozoruhodná místa a doslova ochutnává jejich atmosféru, chutě a vůně. Na své cestě potkává řadu zajímavých lidí. Nový cestopisný cyklus je volným pokračování divácky úspěšného seriálu V karavanu po Slovensku. (Česká televize)

Recenze uživatele Brtniik k tomuto seriálu (2)

Plzeňský kraj (2021) (S01E02) 

Díky Alešovy parádní záležitost. Jen mi nejde do hlavy proč tvůrcové nazývají obytný vůz karavanem. V prvním díle AH, nejspíš svévolně, vystřihl snad všeliká označení obytného vozu. Je vidět, že se orientuje. Karavan je to, co se vleče za vozidlem, nechá se campu, připojí se k sítím ne nepodobně jako na JIP a jede se courat po okolí. Obytný vůz má tu výhodu, že si VŠECHNO vč. energií a náplní vezete s sebou a tedy kde zastavíte - jste doma. ___ K těm názvům. Slyšel jsem jednu dámu, takto profesionální fotografku, užívat název "obytka" a z toho plynoucí označení pro provozovatele jako "obytkáři". No nevím, ale nejspíš to bylo tou intelektuálštinou, mě naskakovala živočišní výroba... Předešlá série s p. Gondíkem na Slovensku byla ubohá. ()

Moravskoslezský kraj (2022) (S02E01) 

I v tomto dílu jezdí p. Háma "karavanem" co se mimochodem nesmí(!) namísto popravdě obytným vozem... Pak není divu, že lid říká radiostanici "vysílačka", kmitočtu "frekvence" a špenát má tak báječný obsah železa, že by bylo možné ho odevzdávat v rámci "železné neděle"... Dost mě udivuje, proč se tam objevuje obytňák, když o problematice v této oblasti nepadne ani slovo. Klidně by p. Hámu mohli někam dopravit a tam by odvyprávěl předložený text. Je podivné, že sám jede v rodinném obytňáku. Anebo nám TV taktně zatajuje, že s ním jezdí i štáb - bylo by to pochopitelné, jelikož jinak by jednomu člověku bohatě stačil některý obytňák třeba o Fy. Pössl pohodlný pro dva (v nouzi tři) lidi. Nejsem si jist, co nepoučenému divákovi tento cyklus přinese kromě dalšího zmatení pojmů. ()

Reklama

Reklama