Reklama

Reklama

Kennedyovi - osudné ambice

(seriál)
  • Česko Kennedyovi: Fatální ambice (více)
Velká Británie, 2018, 2x45 min

Režie:

Steve Webb

Kamera:

Mark Molesworth

Hrají:

Colin Tierney (vypravěč), John F. Kennedy (a.z.)

Obsahy(1)

Seriál, který nám umožní nahlédnout do příslovečně spletitého klubka rodinných vztahů klanu Kennedyových. Mnohé nám pomohou rozplést historici, ale i rodinní příslušníci. (TV Spektrum)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušne rozpracované dejiny rodiny, ktoré sa ale vždy budú točiť okolo toho slávneho možno existujúceho prekliatia rodu, ktorý je tak obľúbený a pritom samý zmrd a kriminálnik bojujúci proti iným kriminálnikom. Dozvieme sa aj to, že už prvý úspešný Kennedy bol veľký záletník a ostatní to už od neho len odkukali. To je žiaľ ťažký osud bohatých a mocných mužov. A potom je tu zaujímavosť z úplného počiatku, že prvý Kennedy, ktorý prišiel do Ameriky, ušiel z Írska pred hladomorom. Takže za existenciu Kennedyovcov treba zase poďakovať Britom, ktorí tak krásne monarchisticky na Íroch páchali genocídu. Ale o tom ticho. To sú predsa demokrati! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

O rodině Kennedyů už toho bylo natočeno tolik, že se těžko hledá něco opravdu originálního. Tím víc proto, když většina pořadů se zaměřuje na nejslavnějšího člena - prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Ačkoli bych dvoudílný dokument určitě nenazýval seriálem, tak tento je přeci jen výjimečný tím, že nám popisuje celou rodinu až do současnosti. A navíc se zaměřuje na věc, které nemusí nikdo věřit, ale po shlédnutí obou dílů se nad ní musí minimálně zamyslet. Tou je rodinné prokletí. Je snad tahle rodina opravdu prokletá? Protože je až neuvěřitelné, kolik katastrof ji za ty roky postihlo. Pravda je, že v mnoha případech si za problémy mohli rodinní příslušníci sami a častokrát před nebezpečím varováni byli a přesto na něj nedbali. Možná je to Boží nebo osudová odplata za chtivost, touhu po moci a množství morálních poklesků, které učinili nejen ostatním, ale i sobě navzájem... Sám jsem zvědav, zda o téhle rodině ještě někdy v reálu uslyšíme. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Muselo být těžké narodit se do politicky angažované rodiny kde jediným měřítkem úspěchu bylo stát se prezidentem Spojených států. Majetek rodiny získal otec umělým nadhodnocováním ceny akcií hromadnou koupí s kumpány a následným prodejem v době, kdy bylo obchodování na burze povoleno obyčejným nezkušených pracujícím. Dokument České televize. Shlédl jsem druhý díl. Nevěděl jsem, že sedmý syn byl zastřelen palestincem, když už měl téměř vyhraté prezidentské volby kvůli tomu, že podporoval Izrael. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama