Reklama

Reklama

Operace Mořský vlk

  • USA Operation Seawolf (více)
Trailer 1

VOD (1)

V posledních dnech 2. světové války se Německo zoufale snažilo porazit spojenecké mocnosti, a proto sáhlo po posledních zbývajících zbraních a vojácích. Německé námořnictvo a poslední zbývající U-Booty byly zformovány společně pro poslední misi, misi s cílem napadnout vlast Spojených států, operaci Mořský vlk. Kapitán Hans Kessler, ostřílený velitel ponorek z obou světových válek, je povolán do služby, aby jednu misi dotáhl do úspěšného konce a pomohl zvrátit průběh války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: - Lundgren se na kapitána ponorky skvěle hodí. - Film v rámci nízkýho rozpočtu působí autenticky, protože natáčeli v reálný ponorce a ne v nějaký papundeklový dekoraci. - Triky jsou na podobně levnej film překvapivě zdařilý. - Je to krátký a vcelku to odsýpá. Negativa: - Postava černoškýho velitele je plochá, herec nemá žádný charisma a celý to působí dojmem, že chtěli splnit nějaký rasový kvóty. - Frank Grillo se na roli velitele vůbec nehodí a i když hraje slušně, působí jako z jinýho filmu. - Scénář mohl být o poznání dramatičtější. Vzhledem k nízkýmu rozpočtu se tak nedočkáme nějakých dramatických scén, kdy do trupu ponorky stříká voda. Kdo by to pak vytíral, že? No mohli tam alespoň dát nějakou vzpouru na palubě. Celkově nenáročná, rutinní zábava, který by to víc slušelo někdy televizi v roce 1988.   50 % ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film přitáhl moji pozornost výskytem Franka Grillo a Dolpha Lundgrena. Pak vyplavalo, že jde o WWII a ponorky… za mě více než dobrý. Když se potom městě jako bonus ukázalo, že jde konkrétně o U-546 a popis událostí Operace Teardrop, bylo jasno. Luxusní stopáž, celkem solidní triky a historicky daná zápletka. Za mě sakra solidní základ, který sice šel zpracovat lépe (v rámci udržení tempa tu historii “malinko” ladí) a má několik vyloženě debilních momentů (příprava rakety jako příklad za všechny), ale vůbec není takovou tragédií, jak se z místního hodnocení zdá. ()

Reklama

Pecan206 

všechny recenze uživatele

Film na který jsem se podíval jen z důvodu obsazení herců : Frank, Dolph, avšak ani oni nemohli tuhle hrůzu s nevalným dějem a uspěchaným koncem jakkoliv zachránit. Jako bonus je zde spousta počítačových efektů, které zaspaly dobu, tedy jako by jste sledovali předpotopní pc hru. Konkurovat by mohl například Silent Hunter 4. Námořní taktika též šílená. Ale do konce se to dokoukal dá. Normálně bych dal 1*, tady ale díky účasti zmiňovaných herců dávám 2 s odřenýma ušima... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že ačkoliv mám pro Dolpha stále docela slabost, tak ze všech těch akčních veteránů, kteří ještě stále aktivně točí, tak je právě jeho tvorba tou jednoznačně nejslabší, pro něj tedy bohužel s tím, že to už Seagal s Wllisem zabalili a navíc je potřeba i podotknout, že se na něm zároveň i nejvíc podepsalo stáří, prostě už je to fakt dědeček. Každopádně Operace Mořský vlk by se dal s pořádnou dávkou nadsázky považovat za mírně ambicióznější a výpravnější projekt, než je v jeho případě zvykem, což ovšem nelze brát v žádném ohledu jako pozitivum, spíš je to jen informace, která nicméně nemění nic na tom, že je to i tak ve výsledku jen další jeho velká bída, kde se nějaké prvky, co by dokázali potencionálního diváka oslovit, hledají jen velmi těžko. Zápletka má tedy sice jakýs takýs spád, ale že by bavila, tak to rozhodně ani náhodou, stejné je to pak i třeba s atmosférou, která se též dá považovat za poměrně působivou, že by ale nějak zaujala, tak to také ne, jednotlivé postavy jinak působí nevýrazně, nezajímavě a mnoho přítomných (skoro)herců si pak dovolím drze označit za ryzí amatéry. Vizuálně to nicméně zas až tak špatné není, i když je vidět, že lacinosti se to nezbavilo, takže úroveň těch efektů není rozhodně vysoká, a co tu fakt hodně bolí, tak to jsou dialogy, které si dovolím označit za vyloženě mizerné a směšně teatrální. Operation Seawolf tedy zkrátka v Lundgrenově filmografii posledních let nepůsobí sice až tak špatně, což ovšem neznamená, že by to snad stálo za pozornost, či že by to snad dokonce mělo ještě třeba oživit jeho kariéru, která se podle mě už navíc také blíží ke svému konci a je třeba si přiznat, že by to bylo asi už jen dobře. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový ponorkový snímek jakoby pro svůj příběh použil dějovou šablonu německého filmového hitu Wolfganga Petersena „Ponorka“ (1981). Společných bodů mají skutečně hodně, jen si samozřejmě šel režisér a scénárista v jednom Steven Luke svou cestou. Děj je jednoduchý až hanba, o postavách se toho zrovna také moc nedozvíme, kromě toho, že zkušený německý kapitán je silný alkoholik a zvrací kudy chodí, a když vezmeme v potaz americkou stranu, tedy velitelství v nějaké nespecifikované místnosti a velení jedné válečné lodě, vyznívá to jen jako nutnost ohledně druhé strany barikády. Kratičké scény děj nikam neposouvají a skutečně vypadají značně nadbytečně. Drama v německé ponorce zadrhává každou etudou, takže napětí žádné a ponorková atmosféra už teprve ne. CGI scenérie oceánu s loďstvem sice vypadají hezky, ale jakoby vypadly z nějaké videohry. Nejvíce je to znatelné u scén zásahů lodí torpédem. Námět příběhu sice není špatný, ale scénář je značně plochý, přímočarý a bez fantazie. Takže bohužel. Tentokrát se jedná o lehce zapomenutelný ponorkový filmový počin z období konce druhé světové války a právem. A je to škoda, neboť je příběh zpracován na základě skutečných operací německé Kriegsmarine pod názvem Operace Paukenschlag. Skupina pod názvem Seawolf skutečně existovala. Její akce probíhala v dubnu a v květnu 1945 a je považována za poslední pokus Němců akci u amerického pobřeží, která si vyžádala asi 500 německých objetí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Clevelande (Ohio, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Minneapolise (Minnesota, USA) vo februári a marci 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Akční hvězdy v béčku s ponorkou

Akční hvězdy v béčku s ponorkou

24.06.2021

Hvězdy béčkových akčních filmů Dolph Lundgren a Frank Grillo našly zjevně nový projekt. Snímek Operation Seawolf natočí režisére Steven Luke (Válečná banda) a bude vyprávět o posledních dnech druhé… (více)

Reklama

Reklama