Reklama

Reklama

Il baco da seta

  • USA The Silk Worm (neoficiální název)
všechny plakáty

Bývalá zpěvačka Smeralda Amadier (Nadja Tiller) je na pokraji bankrotu. Dokonce jí chce někdo ukrást klenoty ze sejfu. Komisař Guarnieri (Riccardo Garrone) tedy začne s vyšetřováním. (Karlos80)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne, to bylo něco strašného. Jeden z absolutně nejhorších, nedbale a uboze vyrobených a natočených italských thrilleru z tzv. zlatého období "žluté". Mario Sequi se ve svém předposledním snímku, též snažil se svým týmem spolupracovníku přispět svojí troškou do mlýna, tím mlýnem mám na mysli to, že zabrousil do "giallo vod", žánru, který byl tou dobou na samém vrcholu své popularity. Tým chtěl podle mě navázat na úspěch Lenziho "Paranoii" nebo "Orgasma", výsledek ale dopadl velmi ošklivě. Prostě celé je to nepovedené, režie je statická, děj je jako celek docela zajímavý, ale jednoduchý, mezi stylem vyprávění a samotným tempem filmu je ale značná nerovnováha. Jednoduše se tu nedaří vybudovat pomalu ani "samotný" film, což je fakt docela banální a hloupé. Snímek je neuvěřitelně upovídaný a pomalý, chybí mu jakýkoliv sobě vlastní styl a originalita, chybí mu pořádné tempo, atmosféra, a s ní spojené napětí, nějaké zvraty, vraždy, a nakonec i jedna z hlavních žánrových ingrediencí erotická smyslnost. Žádný sebemenší náznak či pokus o něco z toho...Tenhle nevydařený produkt opravdu nelze považovat za thriller, dokonce snad ani za krimi či drama! Možná za nepovedenou komedii s trochou tajemství. Ani tak dobrý žánrový herec jako George Hilton (zde v záporné roli) to tu sám nemohl zachránit - bylo ho tady škoda, tohohle projektu se raději neměl ani zúčastnit. Nadja Tiller v hlavní roli byla nejlepší asi na samém konci před zrcadlem! Samotný možná trochu překvapivý konec je asi to nejlepší z filmu, jenomže to bylo opravdu trochu málo z celého filmu,takže ani to mě už bohužel nijak neobměkčí k tomu, abych nakonec hodnotil jinak než jsem hodnotil. Na tomto filmu skutečně není co obdivovat a pomalu ani co hodnotit. Jedna *, jen za snahu a hudbu (která není špatná). ()

pepua 

všechny recenze uživatele

George Hilton láká z plakátu na další možný zábavný žlutý krimi kousek, ovšem tentokrát se tak neděje. Jeho role je v příběhu minoritní a příliš prostoru nedostal. Natáčení údajně začalo už v roce 1968 ale bylo pozastaveno, film byl dokončen až o několik let později,  on i příběh samotný vychází z Lenziho pojetí žánru na konci 60. let, je ovšem nikterak zábavný a dobře natočený. ()

Reklama

Reklama