Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

JFL 

všechny recenze uživatele

Když odhlédneme od nadšeneckých výkřiků gore-houndů a vyznavačů extrémů (a režisérových kámošů na IMDB) přináší "The Sadness" v prvé řadě pocit deja vu. Estetika a étos německé 90s hrubešácké vlny amatérských gore filmů se zde mísí s ambiciózní prací s žánrovými klišé asijských low-cost hororů ze stejné doby. Nutno uznat, že na rozdíl od sebezahleděných a mnohdy nechtěně směšných video počinů Andrease Schnaase, Olafa Ittenbacha, Heiko Fippera či Uwe Bolla disponuje kanadský expat na Tchaj-wanu Robert Jabbaz výrazně lepším řemeslným zázemím. Ale na druhou stranu stejně jako oni by tuze rád, aby jeho přehlídka vyhrocené bestiality diváky otřásla a vyvolala dojem něčeho vážnějšího, hluboce vypovídajícího. Bohužel vedle samotné vratkosti Jabbazových v jádru naivních polopravd o temných stránkách lidského podvědomí jeho už tak kulhající dílo neustále padá na hubu kvůli totálně předvídatelnému scénáři a okaté exploataci coronavirové pandemie. Navzdory ostentativně znepokojivým výjevům a zběsile šťavnatým i kreativně zvráceným výjevům tak film vyvolává spíše distancované pobavení, korunované výbuchem smíchu, když vše zakončí povinně temňácká metal vypalovačka přes závěrečné titulky. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Už po pár minútach mi film neskutočne niečo pripomínal. A čím ďalej som pozeral, tým som si bol istejší, čo bola inšpirácia pre tento film. Ak ste čítali najúchylnejšiu a najbrutálnejšiu komiksovú sériu všetkých čias s názvom Crossed - tak vám bude hneď jasné, ktorá bije. "Nakazeným" chýba už iba kríž na ksichte. Ak nie, a tento "gore fest" sa vás nadchol, tak ste ešte nič nevideli :) USA dokonca ani mäsiari z FRANCE nemajú gule ten komiks sfilmovať a zrazu príde Tchaj-wan... Film dejovo štandard Bčko ale čo sa týka GORE - AVENGER LEVEL SHIT :D ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl film, kde by takhle systematicky a bez křivkových skoků klesala kvalita během sledování. Rovná čára z vrchu dolů. Záčíná to jako zajímavý atmosférický horor s pořádnou porcí kvalitního gore. Po scéně v restauraci a na ulici jsem byl neomylně přesvědčen o čtyřech hvězdách. V metru už se to zvrtlo pouze v gore za tři hvězdy. V nemocnici se to zvrtlo v úchylné gore na dvě hvězdy a utahané finále bez pointy a nějakého zásadního ukončení  už to nechalo pouze jednohvězdičkovou pachuť. A to jsem si po dlouhé době chtěl užít nějakou pořádnou řezničinu, ale když se vám slibně rozjíždějící atmosférický horor zvrtne v neustálé utíkání před  nadrženým tchaiwanským dědkem ("Kďe si, ty moja vlhká pička?" "Ojebem ťa, sadielko moje."), tak tohle žrádlo pro buránky opravdu ne. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Namísto zombie tady máme virus Alvin, kterej proměňuje lidi v agresivní a nadržený individua. Uznávám, že děj filmu je triviální a slouží jen jako pojítko mezi akcí, které je ve filmu hafol. Akce naprosto vynahrazuje jalovej děj. Nechybí samozřejmě ani gejzíry krve a výživný gore. Milovníci gore akce musí být spokojeni. Navíc má film svižný tempo a tak tu není prostor pro nudu. Plusem jsou určitě i hláškující infikovaní.  The Sadness mě rozhodně nadchlo ale na plnohodnotnejch 5 hvězd to není. Proto volím silné 4. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To se teda máme na co těšit, až přijde podzim a s ním i nové mutace, jako je třeba tenhle Alvin =) Skvělá, jednoduchá, brutálně krvavá, Taiwanská záležitost. Frajer odveze svojí holku do práce a když přijede zpátky domů, začne masakr. Pak sledujeme cestu, kdy se snaží přes celé město dostat zpět za ní. Top scéna za mě určitě ta v metru, to byla fakt šílenost, ale i v té nemocnici pak došlo na několik výborných Gore scén. Hlavní postava v podání Kat, celkem hezká herečka, mohla se klidně ukázat v té sprše =) a škoda, že to nemělo lepší tempo, hlavně v závěru. Každopádně i tak, solidní nářez a skvělá podívaná, kterou si dám v budoucnu ještě minimálně jednou. (33. hodnocení) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)
  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama