Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Festival animovaných filmů ANIMERA 2008

Festival animovaných filmů ANIMERA 2008

02.06.2008 Autor Cervenak
Ve dnech 3. - 6. 7. 2008 se v rámci Festivalu Fantazie v Chotěboři uskuteční druhý ročník Festivalu animovaných filmů ANIMERA. Pro všechny fanoušky této jedinečné formy vyprávění příběhů je připraveno přes 100 titulů z více jak 20 zemí světa. Nejstarší film z festivalové nabídky má 100 let stejně jako animace sama, zatímco ty nejnovější jsou natolik žhavé, že byste se o ně mohli ještě spálit. Na akci budou uvedeny snímky renomovaných tvůrců jako Hideaki Anno, Konstantin Bronzit, Adam Elliot, Kihachiro Kawamoto, Michel Ocelot, Aleksandr Petrov, Bill Plympton, Makoto Shinkai či Suzie Templeton. Těžisková sekce Svět není černobílý nabídne expedici za poklady animovaného kontinentu napříč všemi styly a žánry. Japonskému kouzlu budete moci podlehnout Pod vycházejícím sluncem, v sekci Bits \'n Pieces budou filmy rozměněny na drobné a Třináctá komnata animovaného filmu zase představí to, co bylo až dosud nepředstavitelné. Jestli vaše srdce aspoň trochu bije i pro animovaný film, na festivalu Animera se rozhodně neztratíte. Více informací na www.animera.sk a www.festivalfantazie.cz.

Reklama

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

28. filmový festival Finále Plzeň

28. filmový festival Finále Plzeň

19.04.2015

Premiéra nové české loutkové pohádky Malý Pán, projekce v unikátních zrekonstruovaných Loosových interiérech, soutěže o Zlaté ledňáčky, první uvedení zdigitalizované klasiky Jiřího Trnky Staré… (více)

Noirová klasika v Litoměřicích

Noirová klasika v Litoměřicích

08.08.2009

Ve dnech 28. — 30. srpna 2009 proběhne již podeváté litoměřický filmový festival, tentokrát s podtitulem „film fatal“. Budete mít jedinečnou možnost zhlédnout filmy, se kterými se ponoříte do vln… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

včera Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

24.04.2024

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Reklama

Reklama