foto

Jerrika Hinton

  • nar. 28.9.1981 (38 let)
    Dallas, Texas, USA

Biografie

Jerrika se narodila v Texasu a v roce 2002 promovala s vyznamenáním na Southern Methodist University, kde studovala v bakalářském programu katedry svobodných umění se zaměřením na divadlo, režii a scenáristiku.

Svůj filmový debut si odbyla v roce 2006, kdy se objevila ve snímku RAIN. Od té doby ji diváci mohli vidět v různých epizodách celé řady seriálů od GILMOROVÝCH DĚVČAT a POSLA ZTRACENÝCH DUŠÍ přes EVERYBODY HATES CHRIS a ZOEY 101 až po SUPERDRBNU, SBĚRATELE KOSTÍ nebo třeba ANATOMII LŽI. V žádném z těchto pořadů se ale na delší dobu nezdržela.

Až v roce 2012 získala stálou roli v CHIRURZÍCH. S tvůrkyní seriálu Shondou Rhimes si navíc musela padnout do oka, protože ji obsadila i do jedné epizody svého dalšího počinu – seriálu SKANDÁL. Krom toho si ještě zahrála ve dvou dílech seriálu THE BOOK CLUB.

V roce 2013 se Jerrika krom CHIRURGŮ mihla ještě v jedné drobné roli ve filmu TEACHER OF THE YEAR. Na pořádný kariérní průlom zatím stále čeká.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Majestic Christmas (TV film)
Insidious: Poslední klíč
2014 Teacher of the Year
2011 Spolubydlící
Vánoční polibek (TV film)
2008 Broken Angel
2006 Rain

TV seriály

2020 Hunters (TV seriál)
Eilu v' Eilu (E10)
The Great Ole Nazi Cookout of '77 (E09)
The Jewish Question (E08)
další epizody (10)
2019 Doxxed (TV seriál)
Servant (TV seriál)
Haggis (S01E07)
2018 Tady a teď (TV seriál)
It's Here (E10)
Dream Logic (E09)
Yes (E08)
další epizody (10)
2017 Chirurgové (TV seriál)
V jednom ohni (S13E24)
Pravá podstata (S13E23)
Pootevřené dveře (S13E22)
další epizody (15)
2016 Chirurgové (TV seriál)
Ty jsi nic neudělal (S13E09)
Místnost, kde se to děje (S13E08)
Proč mě chceš změnit teď? (S13E07)
další epizody (25)
2015 Chirurgové (TV seriál)
Co jsme ztratili v ohni (S12E08)
Něco proti tobě (S12E07)
To, co o mně nikdo neví (S12E06)
další epizody (24)
2014 Chirurgové (TV seriál)
Riziko (S11E08)
Mohli bychom začít znovu, prosím? (S11E07)
Bez a konce a začátku (S11E06)
další epizody (20)
2013 Chirurgové (TV seriál)
Bojuj za svá práva (S10E12)
Člověk na Měsíci (S10E11)
Někdo, koho jsem znala (S10E10)
další epizody (25)
2012 Book Club, The (TV seriál)
Skandál (TV seriál)
Hell Hath No Fury (S01E03)
Chirurgové (TV seriál)
Utíkej, holka, utíkej (S09E09)
Nebezpečná soutěživost (S09E08)
Má to tak být (S09E07)
další epizody (8)
2011 Mad Love (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Mýtus a pravda (S06E18)
2010 S tebou je mi líp (TV seriál)
Pilot (E01)
Čmuchalové (TV seriál)
Anatomie lži (TV seriál)
Dobře mířená kulka (S02E17)
2009 Super drbna (TV seriál)
Holky z valley (S02E24)
2008 Posel ztracených duší (TV seriál)
Ball & Chain (S04E10)
2007 Eight Days a Week (TV seriál)
2006 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Rejection (S02E01)
2005 Zoey 101 (TV seriál)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky