foto

Jerrika Hinton

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jerrika se narodila v Texasu a v roce 2002 promovala s vyznamenáním na Southern Methodist University, kde studovala v bakalářském programu katedry svobodných umění se zaměřením na divadlo, režii a scenáristiku.

Svůj filmový debut si odbyla v roce 2006, kdy se objevila ve snímku RAIN. Od té doby ji diváci mohli vidět v různých epizodách celé řady seriálů od GILMOROVÝCH DĚVČAT a POSLA ZTRACENÝCH DUŠÍ přes EVERYBODY HATES CHRIS a ZOEY 101 až po SUPERDRBNU, SBĚRATELE KOSTÍ nebo třeba ANATOMII LŽI. V žádném z těchto pořadů se ale na delší dobu nezdržela.

Až v roce 2012 získala stálou roli v CHIRURZÍCH. S tvůrkyní seriálu Shondou Rhimes si navíc musela padnout do oka, protože ji obsadila i do jedné epizody svého dalšího počinu – seriálu SKANDÁL. Krom toho si ještě zahrála ve dvou dílech seriálu THE BOOK CLUB.

V roce 2013 se Jerrika krom CHIRURGŮ mihla ještě v jedné drobné roli ve filmu TEACHER OF THE YEAR. Na pořádný kariérní průlom zatím stále čeká.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2018 Insidious: Poslední klíč
2014 Teacher of the Year
2011 Spolubydlící
Vánoční polibek (TV film)
2008 Broken Angel
2006 Rain

TV seriály

2018 Tady a teď (TV seriál)
It's Here (E10)
Dream Logic (E09)
Yes (E08)
další epizody (10)
2012 Book Club, The (TV seriál)
Skandál (TV seriál)
Hell Hath No Fury (S01E03)
2011 Mad Love (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Mýtus a pravda (S06E18)
2010 S tebou je mi líp (TV seriál)
Čmuchalové (TV seriál)
Anatomie lži (TV seriál)
Dobře mířená kulka (S02E17)
2009 Super drbna (TV seriál)
Holky z valley (S02E24)
2007 Eight Days a Week (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Everybody Hates Chris (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Zoey 101 (TV seriál)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace