Reklama

Reklama

Chirurgové

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2024), 306 h 53 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Režie:

John David Coles, Adam Davidson, Sarah Pia Anderson, Tony Goldwyn (více)

Scénář:

Marti Noxon, Gabrielle G. Stanton, Debora Cahn, Krista Vernoff (více)

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Caterina Scorsone, Patrick Dempsey, Camilla Luddington, Kelly McCreary, Kim Raver, Kate Walsh (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(429)

Tihle doktoři musí denně činit rozhodnutí, která znamenají rozdíl mezi životem a smrtí. Velmi napínavé drama z lékařského prostředí sleduje Meredith Greyovou a tým doktorů z nemocnice Grey Sloan Memorial, kteří musí denně činit rozhodnutí znamenající rozdíl mezi životem a smrtí. Oporu při tom hledají jeden ve druhém – a někdy jde o víc než jen o přátelství. Společně přicházejí na to, že medicína ani vztahy nejsou černobílé. (Disney+)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (377)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Chirurgové dělí příběh přesně mezi osobní a profesní životy lékařů. Seriál je to hlavně o lásce (opětované, neopětované i té zakázané), odpouštění, životě a smrti a o jakémsi hledání sebe sama. Hlavní hrdinové se plácají ve svých životech s nadhledem i humorem, i když někteří si několikrát sáhnou až na úplné dno. Každý díl ve mně vždy vyvolal nějaký pocit nebo mě něčím zaujal. K životním peripetiím lékařů z Grey's Anatomy navíc hraje perfektně vybraná a přesně padnoucí hudba. Nějaký ty chyby by se našly, i tak se ale na tenhle seriál vždy rád kouknu. Oblíbené postavy: Meredith Grey, Izzie Stevens, Miranda Bailey, Addison Montgomery, Mark Sloan, Lexie Grey a Denny Duquette. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Bylo natočeno spoustu serialů z nemocničního prostředí, od úžasné ER, přes německou klisovitou Stefanie až třeba po sarkastického Dr.House a stovky dalších, ale... Hodlám si tvrdit, že skoro žádný se nepodobá Grey's Anatomy. Ani ne tak kvalitou, herci nebo necim jinym, ale tim, jak dily probihají. 80% životní příhody, radosti a strasti residentů a jejich dohlížejících doktorů a zbytek případy. Je to dost dobře do detailu popsáno, jak se jim proplétají životy a jak se s tim vyrovnávají. Mezi novvymi serialy si Chrirugove urcite misto najdou v nasem programu, protoze je to prijemny serial, vice mene vtipny a kdo by neodolal krasne Ellen Pompeo a sympatickemu Patricku Dempseymu. Jako obrovskou vyhodu vidim soundtrack, a hlavne pisen, kterou kazdy dil konci. Vzdycky je to neco nadherneho, co donuti cloveka zamyslet se. Kazdy se asi zamysli nad necim jinym, ale i tak... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Svojou pohodovou atmosférou ma tento neskutočne cynický a čiernohumorný seriál úplne dostal. Postavy sú sympatické, ale nie príliš, aby začali liezť na nervy. Humor je všadeprítomný a dialógy sú vynikajúce. Hercom role sadli. Zaujímavý je čiernohumorný vzťah autorov seriálu k pacientom. Tým veľa nedarujú a pacienti sa zabíjajú ako na bežiacom páse. Dramatické osudy postáv sú dramatické tak akurát a neskĺzajú do tuctovosti soap opier. Konečne jeden skutočne skvelý oldschool seriál medzi všetkými tými ultramodernými LOSTami, ALIASmi, či 24kami. PS: seriál má právom kultový a obdivovaný soundtrack s mnohými skvelými kapelami, z ktorých nesmiem nespomenúť speváka menom Pete Droge, ktorého Under the Waves zaznela na konci druhej série ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

TOP10! Pro mě jeden z nejkvalitenějších seriálů z lékařského prostředí a zaručeně jeden z nejlepších jaké znám. Nálož emocí, která na mě každý týden čeká, si maximálně užívám a i když se mi nějaký díl zdá slabší, vynahradí mi to následující bomba, kterou nečekám. A teď, když koukám na 8. série, nepřestávám se divit tomu, že po těch letech si seriál drží neskutečně vysokou laťku a nepřestává mě překvapovat, dojímat a uchvatcovat. Hlavně blížící se finále v 8. série mě nenechává ani trochu chladnou. Žiji s nimi už skoro rok a za nic bych je nevyměnila. EDIT: Bohužel jsem v následujících sezónách přestala seriál sledovat, protože z mého hlediska šla kvalita rapidně dolů, nicméně po 6 letech si teď dávám repete a prvních pár sérií (někdy okolo šesté/sedmé skončím) patří do mojí osobní TOP10, i kdyby nevím co. A když jsem byla schopná odpustit poslední 2 série Dexterovi, tak proč ne i Chirurgům. Miluju! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem původně napsat podobný komentář jako golfista, ale protože mi ho sebral z úst (to ale nevadí :0 ) začnu psát z patra. S klidem můžu říct, že Chirurgové jsou pro mě droga, kterou musím mít každý den a pokud si alespoň nepustím dva díly denně začínám být nemožnej a hrozně nablblej (tomu se říká pravá droga pánové a dámy). Grey´s anatomy se tak stal součástí mého života (díky bohu za to) a… počkat neměl bych psát co si o seriálu myslím ?? No tak jo. Moje první setkání bylo čistě náhodné. V telce jsem viděl ukázku na doktorskej seriál ve kterým hrála moje oblíbená Katherine Heigl a protože to mělo i docela zajímavej scénář řekl jsem si, že za zkoušku nic nedám. A právě tenhle zlomový okamžik mohu srovnat s přijetí na SŠ, protože nic lepšího mě snad ani potkat nemohlo. Mluvím jako blázen? Ale jděte.. Když odběhly závěrečné titulky nevěděl jsem jak tenhle seriál hodnotit, protože je opravdu JINEJ. Postupem času se ale mé předešlé hodnocení otočilo jako ruské kolo a já měl ve všem jasno.. Promiň Veronico Mars, promiňte Gilmorky já teď přesedlávám na jiného koně takže momentálně nabírám rychlost směr Seattle a doufám že tahle cesta jen tak neskončí. Jeli něco po té „jinosti“ (debilní slovo já vím, ale proč ne) na seriálu zvláštní pak je to neskonale dobré obsazení herců. Prý si režisér pozval méně známé herce a nechtěl po nich číst text ani mluvený projev, prostě je zkouknul od hlavy k patě a podle toho zda se hodí k postavě obsadil je. Hmm, zajímavá taktika a vyšla ne jedničku. Herci za své postavy dýchají a mají je opravdu rády. Podávají ekcelentní výkony a když chtějí rozbrečí vás. Dále bych chtěl upozornit na skvělý scénář, který v seriálovém nebi nemá obdoby a je nejen dojemný, ale taky plný hlášek. Chcete říct jméno mé nejoblíbenější postavy (navíc hláškující)? Dr. Miranda Baileyová tahle ženská nemá konkurenta plus by setřela i Jacka Sparowa. Už budu končit lidi nebojte.. Je toho moc co bych chtěl k tomuhle seriálu říct, ale protože by to bylo na dlouho a pochybuju, že by to chtěl někdo číst, zkrátím to. Pokud seriál sledujete pravidelně nemůžete si nevšimnou, že seriál přejel na kolej DRAMAŤÁK. Ale to vůbec nevadí. První dvě série se vezly na komediální vlně a ta třetí je tak emočně nabušená až to snad není možný. Teď si tak trochu zahraju na Halinu Pawlowskou. Má rada pro tento rok zní: Chceš li úsměv na tváři míti, sleduj Chirurgy a to bez přestávky!!! Izzie, Meredith, Alexy, George, Cristino miluju vás a prosím zůstaňte tak skvělí jako doposud. Tímto končí můj nejdelší koment na ČSFD a já doufám, že i když to bylo z patra a možná tady bylo i dost chyb líbilo se vám to a třeba i změnilo pohled na život jako mě…. ()

Galerie (8 488)

Zajímavosti (62)

  • Katherine Heigl (Izzi Stevens) odešla ze seriálu v 6. sérii. Objevila se v několika epizodách na začátku série a poté seriál opustila, aby se mohla věnovat rodině, do které přibyla adoptovaná holčička. Předpokládalo se, že se do seriálu vrátí na finále 6. řady, ale nestalo se tak. (Aurum)
  • Názvy epizod jsou pojmenovány podle názvů písní od populárních interpretů. Mezi nimi jsou např. The Beatles a R.E.M. (Wendy)

Související novinky

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama