Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

1. série - seriál plně postavený na Rothovu geniálním hereckém projevu. Další typ těch kladných hrdinů, kteří se ale nebojí používat opravdu kontroverzní metody a vypouštět velmi jedovaté řeči, které ovšem vždycky perfektně plní svůj účel a Roth je tak za velmi chytrého sviňáka. samozřejmě jen u těch, kteří ho neznají příliš dobře, většina mu stejně ale nakonec poděkuje, a ti, co ho znají lépe, jsou povětšinou už zvyknutí. Ale stejně se objevují problémy i mezi členy Lightman Group, ať už se stálou detekcí lží, nebo i těžšími problémy. se vztahy atd. hlavní náplň seriálu je ale ukázat řešení zločinů a to je opravdu skvělé. Roth obchází potencionálního zločince, studuje jeho tvář, přičemž jeho soustředěný pohled je něco, co by měl každý vidět. Perfektní. A pak samozřejmě postupným vylučováním a pomalým odkrýváním pravdy dojdou k řešení. Technická stránka je super, hudební taky (úvodní intro a song Brand New Day se stal malou závislostí), žel že po jistém čase se to trochu okouká a ty metody taky nemohou být nějaké jiné. Tak autoři alespon střídají prostředí a zločiny co nejvíc a trochu snižují úroveň dopadu, kterou ten problém má. A pár finálních dílů první série je opravdu úžasných, skvělá upgradace případů, které náhle mají větší rozsah a jsou brutálnější. Na druhou série se těším. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Samuel Baum | Hudba: Robert Duncan, Brand New Day - Ryan Star, Mr. Clean - The Jam | Produkcia: Samuel Baum, Tim Roth | Distribúcia: Fox | Štúdio: Imagine Television, 20th Century Fox Television, MiddKid Productions, Pagoda Pictures | Počet sérií: 3 || Čistá radosť, že existuje aj niečo takéto. Nehanbí sa to už na začiatku priznať, že je to fikcia, aj napriek tomu, že tento obor existuje aj v skutočnosti. Dôvodom môže byť, že sa v seriálu objavujú názorné obrázky vysokopostavených ľudí, väčšinou politikov... :) Tim Roth hraje s neskutočnou presnosťou, no najsympatickejšiou postavou je pre mňa jednoznačne Eli Loker Brendana Hinese, predvádzajúceho "radikálnu úprimnoť". Je to charakter, ktorý nám ukazuje, ako by to vyzeralo, keby sme hovorili ľudom naozaj to, čo si myslíme. Jednoducho inteligentná zábava. 92% | HD, THX, EN DTS | ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po dvou a půl dílech, sledovaných s odstupem několika týdnů. Stane se zločin, přijde dr. Lightman, upřeně se zadívá na svědka či podezřelého a prohlásí: "Lžete!" nebo "Mluvíte pravdu." No a vo-vo-vo tom t-t-to je. Koukám na zdejší vysoká hodnocení a říkám si, že hodnotící mají zjevně rádi Tima Rotha. Osobně jsem si ho oblíbila při sledování Rob Roye (druhý takový hajzl se ve filmech hledá těžko:-)) nebo jako geniálního pianistu v "1900". Zajímavý typ chlapa a dobrý herec v průměrném kriminálním seriálu, založeném na relativně originální myšlence (rozbor chování tady byl už dřív, ale přece jen v trochu odlišném podání), ovšem aplikované stále dokola. Může to nadchnout napoprvé, může to bavit podruhé, potřetí už je to docela nuda. Jednou za čas díl seriálu neuškodí, pravidelně však sledovat nehodlám. 59% ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se mi líbil hned od prvního dílu, ale teprve po zhlédnutí několika dalších jsem mu přišla na zoubek. Každý díl je jedinečný, každý je svým způsobem jiný, i když ve všech jde jen o jedno - zjistit, kdo lže. Tim Roth v roli opravdu charismatického a jedinečného muže, který dokáže odhalit i toho nejlepšího lháře. Spolu se svými lidmi, kteří jsou v tomhle rovněž skvělí (avšak vyrovnat se mu zdaleka nemůžou), vyšetřuje případy, ve kterých by nikdo jiný nepomohl více. Je zajímavé sledovat ho při práci, jak dokáže jen z malého posunku obličeje poznat, na co asi dotyčný myslí. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Dr.Lightman má v malíčku behaviorálnu psychológiu a do detailov naštudovaného Darwina, Ekmana a ostatných bádateľov, ktorí zasvätili svoj život rozpoznávaniu a analýze emócií. Vo svojej profesii využíva princípy evolučne podmienených výrazov tváre, z ktorých dokáže v kriminalistickom prostredí vydedukovať aj nemožné. Námet na seriál je skutočne bombastický, avšak spôsob, akým Dr.Lightman a jeho skupinka odborníkov analyzuje zapeklité problémy nemôže s obrovskou dávkou nadsázky konkurovať ani MacGyverovi. Diel za dielom je ako cez kopirák, po dosť slabom úvode 1.série sa ani ostatné diely veľmi nepolepšili. V momentoch, kedy sa na základe jedného mikrovýrazu podozriví bez namietania priznajú a prestanú klamať je podľa mňa úplný seriálový prešlap. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)

Reklama

Reklama