foto

Kenneth Lonergan

  • nar. 16.10.1962 (55 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kenneth Lonergan (1962, New York) je nejznámější jako dramatik (za hru The Waverly Gallery byl nominován na Pulitzerovu cenu), ale věnuje se též filmové scenáristice a režii. Jeho celovečerní debut You Can Count on Me (Na mě se můžeš spolehnout, 2000) mu vynesl nominaci na Oscara za nejlepší scénář a Velkou cenu poroty na festivalu Sundance. V roce 1999 byl přizván k práci na úspěšné gangsterské komedii s Robertem De Nirem Přeber si to (Analyze This) a podílel se i na jejím pokračování v roce 2002. Byl spoluscenáristou snímku Martina Scorseseho Gangy New Yorku (Gangs of New York, 2002), který byl nominován na Oscara v deseti kategoriích, mezi nimi i za scénář. Margaret je jeho druhý počin v roli režiséra.

47. MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2016 Místo u moře
2000 Na mě se můžeš spolehnout

Dokumentární

2001 You Can Count on Me: A Look Inside

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace