Reklama

Reklama

Oscar 2017

(pořad)
  • USA The 89th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2017, 209 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Billy Kimball, Jon Macks

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Javier Bardem, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Gael García Bernal, Dakota Johnson, Brie Larson, Kate McKinnon, Mark Rylance (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Cena americké Akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Slavnostní ceremoniál, který se každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu, bude poprvé uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel. Z pražského studia diváky večerem provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský, Saša Michailidis a František Fuka. Favoritem letošního 89. ročníku je filmový muzikál La La Land režiséra Damiena Chazella. Mezi dalšími nominovanými snímky jsou sci-fi Příchozí Denise VilleneuvaMoonlight Barryho JenkinseFences, jehož režie se ujal Denzel Washington, nebo drama Místo u moře Kennetha Lonergana. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Casey Affleck, Denzel Washington, či Ryan Gosling mezi muži a Meryl Streep, Natalie Portman, nebo Emma Stone mezi ženami... V rámci slavnostního ceremoniálu živě zazní i pět nominovaných písní. Mezi interprety bude například Justin Timberlake s Can´t Stop the Feeling z filmu Trollové nebo po čtvrté nominovaný Sting s písní Empty Chair ze snímku Jim: The James Foley story. Ani v této kategorii nechybí nominace La La Landu, který je zastoupen hned dvěma písněmi – City of Stars a Audition (The Fools Who Dream). (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem z celého pořadu vyloženě nadšený. Kromě toho, že jsem měl jiné favority, na čemž až tak moc nezáleží, tak jsem měl jednoduše pocit, že se jede až moc na jistotu a večer ničím nepřekvapil. Kimmel byl vtipný, i když jeho konfrontace s Mattem Damonem už jsou docela ohrané. Ale pořád nadprůměrné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento rocnik ma bavil. Jednak som nemal az na jednu kategoriu ziadneho favorita, ktoremu by som fandil (a sosku aj ziskala) a zaroven mi sedi Kimmelov humor, ktoreho bonbonikom je neustale postuchovanie s Damonom. Skoro to vyzeralo ako standardna epizoda jeho show. Finalny fail mi pripadal neskutocne vtipny. Mozno aj preto, ze som to Lalalalalandu fakt neprial, kedze muzikaly nemusim. Vitazny film Moonlight som nevidel pretoze ma tematicky nelaka, ale prilis neverim, ze by jeho vitazstvo bolo odpovedou na minuly rocnik. Z celej zostavy nominovanych by som to dal asi Arrival, kedze je to sci-fi a jediny film z nominovanych, ktory mam chut si pustit znova. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Letos to byl definitivně můj poslední přenos z předávání cen americké Akademie. Loni jsem viděl neuvěřitelnou frašku, když vypukla téměř vzpoura černošských herců, protože podle svého názoru nebyli spravedlivě ohodnoceni, takže to nakonec vypadalo, že nezáleží na podaném výkonu, ale na barvě pleti. Dělal jsem si z toho legraci a říkal jsem lidem, že by to mohly opět vyřešit tolik oblíbené kvóty, ovšem letos mě humor přešel. Veřejné mínění opět zvítězilo nad lží a nenávistí a taky nad zdravým rozumem a Will Smith si může dát v klidu kávičku s pocitem, že misi splnil. Loňský rasistický Oskar se letos hbitě přetransformoval do Oskara černého, jen je škoda, že akademici nestihli sošku patřičně barevně upravit. V přenosu si nechali uniknout obrovskou šanci hispánští herci, kteří se dostatečně nezviditelnili se svým protestem, takže příští rok asi s latino Oskarem počítat nemůžeme. Myslím, že mi další oskarové šarády dokáže plnohodnotně nahradit kterýkoliv pořad TV Barrandov. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rasistické vtípky z předešlého udílení nahradily vtípky celoplošné. Zazněly především urážky a maximální upřímnost vůči některým účastníkům předávání, a tak to má být. O nich celý večer je. Jimmy Kimmel mi do role moderátora sedl. Jeho humor ušel. Jsem rád, že česká televize svým divákům zprostředkovala celý ceremoniál. Jen do toho oba páni mohli podstatně méně kecat. Například, když je divákům představeno několik snímků nominovaných za zvuky, tak bych ty snímky chtěl slyšet raději než názor dvou pánů. Oproti loňskému ročníku jsem byl tentokrát více nezaujatý divák. Neměl jsem v mnoha kategoriích své favority. Dokonce si ani nemyslím, že se letošní nominace mohly s těmi loňskými nějak srovnávat. V 6:10 jsem se vážně zamyslel nad svým životem, či jsem u této ceremonie vážně musel být. Hned vzápětí následovat signál značící že ano. Záměna obálek byla skutečně historickým okamžikem. Člověk, který to má na starosti, zřejmě sáhl do jiného hrníčku. Už tak značně populární ceremonie obletí několikrát svět. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Moderátor vtipný, přenos fajn. Trapas na konci je dobré oživení, ostuda je spíš to, který film to nakonec vyhrál. Druhý nejhorší z nominovaných. Vždycky to bylo tak, že u Oscarů mají význam nominace. O nominacích rozhodují experti v oboru. A povětšinou to dává smysl. To, kdo nakonec sošky dostane, o tom už rozhodují všichni akademici, aniž by to třeba viděli, a rozhodují na základě tématu, politiky, slavného jména. Tudíž to nemá žádnou hodnotu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dvě minuty a 23 vteřin byl La La Land (2016) vítězem Oscara za nejlepší film. Děkovný proslov producentů ale museli přerušit, omluvit se, a vyhlásit skutečného vítěze; Moonlight (2016). Chybu provedl účetní PricewaterhouseCoopers. (Delock)

Reklama

Reklama