foto

Larry Mullen Jr.

  • nar. 31.10.1961 (57 let)
    Artane, Dublin, Irsko

Biografie

Bubeník irské rockové skupiny U2 se narodil 31. 10. 1961 v Dublinu jako Lawrence Joseph Mullen Jr. V osmi letech se rodiče rozhodli podporovat jeho hudební nadání a zapsali ho na hodiny klavíru. Larry však brzy zjistil, že spíše než vytváření melodií ho baví určování rytmu a proto od roku 1970 začal bubnovat pod pozorným dohledem bubeníka Joea Bonnieho.

V říjnu 1976 vyvěsil na nástěnku v Mounth Temple High School inzerát tohoto znění: "Utratil jsem peníze za bicí soupravu, udělá někdo stejnou věc s kytarou a chtěl by se mnou tvořit skupinu?" Díky této výzvě se poprvé sešla parta kluků, která začala hrát pod jménem Feedback, později se přejmenovala na The Hype a nakonec skončila u názvu U2.

Larry si kromě nahrávání a koncertování s U2 občas odskočil k jiným aktivitám, z nichž nejznámnější byla v roce 1996 účast na filmu Mission Impossible, k němuž společně s Adamem Claytonem oblékli slavnou orchestrální skladbu Theme From Mission Impossible do slušivého rockového kabátu.

Larry má nesmělou povahu a svým okolím je vnímán jako škudlil, který stále ještě vlastní své první vydělané peníze. Je fandou motocyklů Harley Davidson, Elvise Presleyho a irského fotbalu.

petaspur

Herecká filmografie

Filmy

2013 Tisíckrát dobrou noc
2011 Man on the Train
2006 U2: 18 Videos (video kompilace)
2002 Muž z vlaku
U2: The Best of 1980-1990 (video kompilace)
1999 Entropy
The Simpsons: Greatest Hits (video kompilace)
1990 Night & Day (TV film)

TV seriály

2002 Simpsonovi (TV seriál) - a.z.
Na pranýři (S13E17) - a.z.
1998 Simpsonovi (TV seriál)
Kam s odpadem? (S09E22)

Dokumentární

2017 U2 at the BBC (koncert)
2015 U2 iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015… Návrat do Paříže (koncert)
2009 25 let Rokenrolové síně slávy (koncert)
Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
U2 360° - Živě z Rose Bowl (koncert)
2008 U2 Rockové tažení
2007 U2 3D (koncert)
2006 Vertigo 2005: Live from Milan (koncert)
2005 Leonard Cohen: I'm Your Man
Live 8 (koncert)
NotNa
The Work of Director Anton Corbijn (video kompilace)
The Work of Director Stéphane Sednaoui (video kompilace)
Vertigo 2005: U2 Live from Chicago (koncert)
2004 Happy Birthday Oscar Wilde (TV film)
2002 U2 Go Home: Live from Slane Castle (koncert)
U2: The Best of 1990-2000 (video kompilace)
2001 U2 - Elevation: Živě v Bostonu (koncert)
1999 Classic Albums: U2 - The Joshua Tree
1997 U2: A Year in Pop (TV film)
U2: PopMart Live From Mexico City (koncert)
Zoo-TV (TV film)
1994 Elvis: The Tribute (TV film)
U2: Zoo TV Live from Sydney (koncert)
1993 Rock and Roll Inaugural Ball (TV film)
U2: Love Is Blindness
1992 U2: Achtung Baby (koncert)
1990 Red Hot and Blue (TV film)
1989 U2: LoveTown (koncert)
1988 U2: Rattle and Hum (koncert)
U2: The Making of the Movie 'Rattle and Hum' (TV film)
1987 U2: Outside It's America
1985 Live Aid (koncert)
1984 U2: Unforgettable Fire
1983 U2: Under a Blood Red Sky (koncert)

Hudební videoklipy

2017 U2: You’re The Best Thing About Me (hudební videoklip)
2014 U2: Invisible (hudební videoklip)
2005 U2: Sometimes You Can't Make It On Your Own (hudební videoklip)
2002 U2: Electrical Storm (hudební videoklip)
2000 U2: Beautiful Day (hudební videoklip)
U2: Walk On (hudební videoklip)
1993 U2: Numb (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2011 2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
We Know Where You Live (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace