foto

Miroslav Nemec

  • nar. 26.6.1954 (64 let)
    Záhřeb, Chorvatsko, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Miroslav Nemec sa narodil 26.6.1954 v chorvátskom Záhrebe, ako syn bankára. Po rozvode jeho rodičov prišiel ako 12-ročný k svojim príbuzným do nemeckého Freilassingu. Navštevoval gymnázium v Traunsteine a ako 15-ročný založil školskú skupinu Asphyxia, v ktorej pôsobí dodnes ako spevák, hráč na gitare a klávesoch. V rakúskom Salzburgu študoval klasickú klavírnu hudbu na Mozarteume. V roku 1973 prijal nemecké občianstvo a ukončil štúdium ako učiteľ hudby. Neskôr navštevoval hereckú akadémiu vo švajčiarskom Zürichu.

Od roku 1977 hral v divadle v Kolíne, Essene a Mníchove. Postupne sa ale čoraz častejšie venoval práci v televízii. Zahral si v seriáloch Die Wiesingers, Liebling Kreuzberg, Derrick či Der Alte. Od roku 1991 hrá pravidelne hlavnú úlohu komisára Iva Batiča v seriáli Tatort (Miesto činu). Okrem toho je čestným veľvyslancom detskej nadácie Kinderhospiz Mitteldeutschland Nordhausen, členom nadácie nemeckého policajného zboru (Deutsche Polizeigewerkschaft) a divadelného spolkového zväzu (Bundesverband Schauspiel).

Má dcéru Ninu (nar. 1999) z prvého manželstva s Franziskou Berchtold a Milu (nar. 2012) so svojou druhou manželkou Katrin, s ktorou žije v Mníchove. V roku 2012 vyšla aj jeho autobiografia „Miroslav – Jugoslav“.

Monika "monalisa69" C.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Tatort - Freies Land (TV film)
Tatort - KI (TV film)
Tatort - Wir kriegen euch alle (TV film)
2017 Tatort - Hardcore (TV film)
Tatort – Der Tod ist unser ganzes Leben (TV film)
Tatort – Die Liebe ist ein seltsames Spiel (TV film)
2016 Tatort - Mia san jetz da wo's weh tut (TV film)
Tatort – Die Wahrheit (TV film)
Tatort – Klingelingeling (TV film)
2015 Medvědí princ (TV film)
Tatort - Einmal wirklich sterben (TV film)
Tatort – Die letzte Wiesn (TV film)
2014 Tatort - Am Ende des Flurs (TV film)
Tatort - Das verkaufte Lächeln (TV film)
Tatort - Der Wüstensohn (TV film)
2013 Engel der Gerechtigkeit - Kopfgeld (TV film)
Lilly Schönauer: Láska z minulosti (TV film)
Místo činu: Mnichov - Moc a bezmoc (TV film)
Místo činu: Mnichov - Z hlubin času (TV film)
Tatort - Allmächtig (TV film)
2012 Kreuzfahrt ins Glück - Hochzeitsreise nach Australien (TV film)
Místo činu: Mnichov - Hluboký spánek (TV film)
Místo činu: Mnichov - Nový život (TV film)
Místo činu: Mnichov - Smutný král (TV film)
2011 Místo činu: Mnichov - Lovecká sezona (TV film)
Místo činu: Mnichov - Vražda v synagoze (TV film)
Místo činu: Mnichov - Včera nebyl den (TV film)
2010 Letzte Ausfahrt Weiden-Ost
Liebe ist nur ein Wort (TV film)
Místo činu: Mnichov - Nesmrtelně krásná (TV film)
Místo činu: Mnichov - Ztráta volnosti (TV film)
Místo činu: Mnichov - Útěk z vězení (TV film)
Probuzená vášeň (TV film)
2009 Místo činu: Mnichov - Amnézie (TV film)
Místo činu: Mnichov - Zpěv neživých věcí (TV film)
Tatort - Um jeden Preis (TV film)
2008 Místo činu: Mnichov - Pokusní králíčci (TV film)
Místo činu: Mnichov - Starý mrzout (TV film)
Místo činu: Mnichov - Zakázaná vášeň (TV film)
2007 Die Copiloten (TV film)
Místo činu - Prst (TV film)
Místo činu - Sen z Au (TV film)
Místo činu - Vražda na Oktoberfestu (TV film)
Místo činu: Mnichov - Chlapec za oknem (TV film)
2006 Hotel snů: Seychely (TV film)
Místo činu - Bez boje (TV film)
Místo činu - Ztracené dítě (TV film)
Wenn du mich brauchst (TV film)
2005 Most k srdci (TV film)
Místo činu - Jenom hra (TV film)
Místo činu - Smrt na vandru (TV film)
Místo činu - Vánice (TV film)
2004 Hrdost a vášeň (TV film)
Kommissarin Lucas - Vertrauen bis zuletzt (TV film)
Loď snů - Sri Lanka (TV film)
Místo činu - Předměstská balada (TV film)
Místo činu - Šestka k jídlu (TV film)
Místo činu: Mnichov - Mládeži nepřístupno (TV film)
2003 Ehespiele (TV film)
Místo činu - Když ženy jedí ústřice (TV film)
Místo činu: Mnichov - Na mušce (TV film)
Místo činu: Mnichov - Otloukánek (TV film)
Osudný jackpot (TV film)
Půjčím ti svého muže (TV film)
2002 Der Bestseller - Mord auf italienisch (TV film)
Láska může všechno (TV film)
Místo činu - Fantom v bytě (TV film)
Místo činu: Mnichov - Tanec smrti (TV film)
Místo činu: Mnichov - Vlk v beránčím rouše (TV film)
Šťastná záměna (TV film)
2001 Denninger - Der Mann mit den zwei Gesichtern (TV film)
Kameny světla (TV film)
Místo činu - A tam leží New York (TV film)
Místo činu - Volným pádem (TV film)
Místo činu: Mnichov - Pohádka o vraždě (TV film)
2000 Kein Weg zurück (TV film)
Místo činu: Mnichov - Jednou denně (TV film)
Pozvánka k vraždě (TV film)
Tatort - Kleine Diebe (TV film)
Tatort - Viktualienmarkt (TV film)
1999 Místo činu - Norbert (TV film)
Místo činu - Tajemství Glockenbachu (TV film)
Tatort - Starkbier (TV film)
Tiché zlo Vánoc (TV film)
1998 Místo činu: Mnichov - Padlí andělé (TV film)
Místo činu: Mnichov - V pasti (TV film)
Rosamunde Pilcherová: Trny v údolí květin (TV film)
Tatort - Schwarzer Advent (TV film)
Tödliche Diamanten (TV film)
1997 Gefangene der Liebe (TV film)
Große Lacher, Der
Herz über Kopf (TV film)
Místo činu - Netvor (TV film)
Plod násilí (TV film)
Tatort - Bluthunde (TV film)
Tatort - Liebe, Sex und Tod (TV film)
Vražedné léto (TV film)
1996 Místo činu - Dokonalá mysl (TV film)
Místo činu: Mnichov - Aida (TV film)
Tatort - Schattenwelt (TV film)
Ärzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - Herztöne (TV film)
1995 Místo činu - Bu se směje (TV film)
Místo činu - Krvavý asfalt (TV film)
Tatort - Im Herzen Eiszeit (TV film)
1994 Tatort - ... und die Musi spielt dazu (TV film)
Tatort - Klassen-Kampf (TV film)
1993 Místo činu - Sen noci svatojánské (TV film)
Tatort - Alles Palermo (TV film)
Tatort - Himmel und Erde (TV film)
1992 Bodlák
Tatort - Kainsmale (TV film)
1991 Místo činu - Zvířata (TV film)
Tatort - Die chinesische Methode (TV film)
Tatort - Wer zweimal stirbt (TV film)
1990 Das Serbische Mädchen
1989 Místo činu - Dobročinná sbírka (TV film)
1987 Místo činu - Zlomené květy (TV film)

TV seriály

2016 Der Kroatien-Krimi (TV seriál)
Tod einer Legende (S01E02)
2015 Dr. Klein (TV seriál)
Schluss mit lustig (S01E12)
2014 Dr. Klein (TV seriál)
Schatten (S01E11)
Perfekte Welt (S01E10)
Rausch (S01E09)
další epizody (11)
2008 Zur Sache, Lena! (TV seriál)
2004 Das Traumhotel (TV seriál)
2003 Kommissarin Lucas (TV seriál)
1997 Katrin ist die Beste (TV seriál)
1995 Inseln unter dem Wind (TV seriál)
1994 Immer im Einsatz - Die Notärztin (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
Salzburger Nockerln (TV seriál)
1991 Schloß Pompon Rouge (TV seriál)
1987 Die glückliche Familie (TV seriál)
1984 Die Wiesingers (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Dokumentární

2016 1000. Tatort - Sonntagsmörder (TV film)

TV pořady

2016 Die Superpauker (TV pořad)
Unsere größten Hits (TV pořad)
2015 Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1997 Tietjen und Bommes (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace