foto

Peter Kerekes

  • nar. 3.4.1973 (45 let)
    Košice, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Kerekes (1973, Košice) vystudoval v Bratislavě obor filmové režie. Na VŠMU posléze přednášel a spolu s režisérem Dušanem Hanákem se podílel na založení ateliéru hraného a dokumentárního filmu. Jako režisér je podepsán pod snímky Ladomírske morytáty a legendy (1998), 66 sezón (2003) či Jak se vaří dějiny (2008).

48. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Slovensko 2.0
2002 Pôvod sveta

Dokumentární

2017 Šesť zmyslov Paríža (TV seriál)
2015 Herec: Ivan Mistrík (TV film)
2013 Prvá (TV seriál)
Sametoví teroristé
2009 Brno 1969 (TV film)
2008 Jak se vaří dějiny
2003 66 sezón

Herecká filmografie

Filmy

2014 Slovensko 2.0

Dokumentární

2018 Poslední autoportrét
2013 Prvá (TV seriál) - vyp.

TV pořady

2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace