foto

Peter Kerekes

  • nar. 3.4.1973 (44 let)
    Košice, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Kerekes (1973, Košice) vystudoval v Bratislavě obor filmové režie. Na VŠMU posléze přednášel a spolu s režisérem Dušanem Hanákem se podílel na založení ateliéru hraného a dokumentárního filmu. Jako režisér je podepsán pod snímky Ladomírske morytáty a legendy (1998), 66 sezón (2003) či Jak se vaří dějiny (2008).

48. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Slovensko 2.0

Dokumentární

2015 Herec: Ivan Mistrík (TV film)
Ukrajinská čítanka: Ukrajina, davaj, Ukrajina (TV seriál)
2014 Fetiše socializmu (TV seriál)
Prvá (TV seriál)
2013 Colnica: Referendum
Sametoví teroristé
2011 Slovenské kino (TV seriál)
2010 Co by kdyby (TV seriál)
2009 Brno 1969 (TV film)
2008 Jak se vaří dějiny
Malý velký třesk (TV film)
2005 Pomník, ktorý nebol
Pomníky - staronová tvář Evropy (TV seriál)
2004 Über die Grenze - Fünf Ansichten von Nachbarn
2003 66 sezón
1998 Ladomírske morytáty a legendy (TV film)

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Slovensko 2.0
2002 Pôvod sveta

Dokumentární

2015 Herec: Ivan Mistrík (TV film)
2013 Sametoví teroristé
2009 Brno 1969 (TV film)
2008 Jak se vaří dějiny
2003 66 sezón

Herecká filmografie

Filmy

2014 Slovensko 2.0

TV pořady

2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)

Producentská filmografie

Dokumentární

2015 Exkurze
2013 Sametoví teroristé
2008 Jak se vaří dějiny
2003 66 sezón

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace