foto

Justin Hurwitz

  • nar. 22.1.1985 (35 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Justin Gabriel Hurwitz pochází z Kalifornie, kde se narodil do židovské rodiny matce Gail, bývalé baletce a zdravotní sestře, a otci Kenovi, který je spisovatelem. Předky má z Ruska, Polska, Sýrie i Libanonu.

Klíčové pro Justinovu kariéru bylo studium na Harvardu, ne kvůli diplomu, ale protože jeho spolubydlícím byl Damien Chazelle. S ním spolupracoval dosud na všech jeho filmech. Prvním byl ještě během studia jazzový muzikál Guy and Madeline on a Park Bench, který jim zajistil finance na další spolupráci. Druhý film Whiplash opět stavil hodně na hudbě a Justin Chazellea znovu nezklamal.

Mezitím si vyzkoušel práci scenáristy na seriálech, například v úvodní epizodě 23. série Simpsonovi. Ale v roce 2016 opět složil hudbu k Chazelleově filmu. Muzikál La La Land znamenal megaúspěch u diváků i kritiky a vynesl Justinovi dva Oscary, za nejlepší hudbu a píseň.

filmovyfan

Skladatelská filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Gabriels, The (TV film)

TV seriály

2015 Liga snů (TV seriál)
Deflategate (S07E04)
2014 Liga snů (TV seriál)
Taco Standard Time (S06E09)
Breast Awareness Month (S06E06)
2013 Liga snů (TV seriál)
The Near Death Flex-perience (S05E10)
Heavy Petting (S05E06)
2012 Liga snů (TV seriál)
The Vapora Sport (S04E07)
2011 Liga snů (TV seriál)
Carmenjello (S03E07)
Simpsonovi (TV seriál)
Dravec a fešák (S23E01)
2010 Perfektní pár (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2020 Amazing Grace
2018 La la la – historie muzikálů (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(153)