foto

Damien Chazelle

  • nar. 19.1.1985 (32 let)
    Providence, Rhode Island, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Damien Chazelle (1985, Providence, Rhode Island, USA) promoval na Harvardskej univerzite s diplomom z výtvarného umenia a environmentalistiky. Svoj prvý hraný film Guy a Madeline na lavičke v parku (Guy and Madeline on a Park Bench, 2009), napísal a režíroval ešte ako študent. Film sa v kinách objavil až v roku 2010, no čoskoro sa objavil v sledovaných rebríčkoch prestížnych amerických novín ako napr. The New York Times, The Village Voice, The Chicago Tribune, The Boston Globe alebo Time Out New York.

IFF Bratislava

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2018 First Man
2016 La La Land
2014 Whiplash
2013 Whiplash
2009 Guy and Madeline on a Park Bench

TV seriály

2018 The Eddy (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2018 First Man

Herecká filmografie

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(190)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace