foto

Mylène Demongeot

  • nar. 29.9.1935 (82 let)
    Nice, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ve 13-letech se s rodiči přestěhovala do Paříže. Mladá Marie-Hélène Demongeot se plně věnovala hře na piano. Navštěvovala také kurzy dramatického umění s René Simonem a Marie Ventura. S ukončením studií nastoupila na krátkou dráhu modelky.

Film zajímal mladou modelku, když neměla ani sedmnáct let. Poté co hrála blondýnku v "Les enfants de l´amour" (1953) Léonida Moguy a dalších třech lehčích komediích, pokusila se o dramatickou interpretaci po boku Yves Montanda a Simone Signoret ve filmu "Les sorcières de Salem" (1957) Raymodna Rouleau podle románu Arthura Millera. Tento film z ní udělal naprostou hvězdu.

Ve filmech dramatického rázu nezůstala a vrátila se spíše k jednodušším, populárním a zábavným filmům (Bonjour tristesse, Faibles femmes, Fantômas s Louis De Funès a Jean Marais, Les trois Mousquetaires - kde si zahrála krásnou, leč intrikánskou a ničeho se neštítící Mylady de Winter.

Díky svému zjevu si zahrála též v několika italských filmech z antického prostředí (La bataille de Marathon, L´enlevèment des Sabines). Její postava à la Marilyn Monroe, typ Brigitte Bardot, její šarm a veselost z ní udělali jeden ze sex-symbolů let 1950-1960.

Roku 1966, po seznámení s Marcem Simenonem (syn světově známého spisovatele detektivních příběhů), se vrhla se svým manželem do světa produkce. Přesto nepřestala natáčet. Můžeme ji vidět ve filmech "Les noces de porcelaine", "Tenue de soirée" nebo ve filmech Marca Simenona "Par le sang des autres" a "Signé Furax".

Na začátku 80-tých let se již ve filmech neobjevovala. Po pár přesvědčivých divadelních pokusech (Virages dangereux, Electre, Gugusse) se Mylène Demengeot cítí být spokojená na divadelní scéně – hra "Le canard à l´orange". Od té doby hraje s bravůrní jistotou v mnoha hrách, jmenovitě v "Un homme pressé" (1992), kde se převtělila v ženu biblické postavy Joba, interpretované hercem a režiserem Danielem Auteuilem.

Marta "marťan" Holubová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Polibek od Beatrice
2016 Camping 3
2014 Des Roses en Hiver (TV film)
2013 Balade de Lucie, La (TV film)
Les mauvaises têtes (TV film)
Vlastní cestou
2011 Jestli umřeš, zabiju tě
2010 Kempink 2
2009 Oscar et la dame rose
Tricheuse
2007 Le fantôme du lac (TV film)
Sous les toits de Paris
2006 Kempink
La Californie
2005 Tête haute, La (TV film)
2004 Válka policajtů
Victoire
1997 L'Homme idéal
1995 Adventures of Smoke Bellew
1994 Piste du télégraphe, La
1992 Vacances au purgatoire (TV film)
1989 Big Man I. - Neobvyklá pojistka (TV film)
The Man Who Lived at the Ritz (TV film)
1988 Big Man II. - Bumerang (TV film)
Big Man III. - Smějící se dívka (TV film)
Big Man IV. - Pekelná pojistka (TV film)
Big Man VI. - 395 dolarů za unci (TV film)
Big Man V. - Uloupené šperky (TV film)
1986 Paulette, la pauvre petite milliardaire
Večerní úbor
1984 Americonga
J'ai bien l'honneur (TV film)
Retenez-moi... ou je fais un malheur!
Yoroppa tokkyu
1983 Bâtard, Le
Béruchet dit la Boulie
Flics de choc
Surprise Party
1981 Signé Furax
1979 Un jour un tueur
1978 Douze heures pour mourir (TV film)
1977 Échappatoire, L'
1975 Faut vivre dangereusement, Il
Noces de porcelaine, Les
1974 Par le sang des autres
1973 J'ai mon voyage!
1972 Douce est la revanche
Montréal blues
Pavillons de verre, Les
Quelques arpents de neige
1971 Explosion, L'
1970 Échappé fabuleux, L'
Champignon, Le
1969 12 + 1
1968 Pivo
Une cigarette pour un ingénu
1966 Bel Ami 2000 oder Wie verführt man einen Playboy?
Fantomas kontra Scotland Yard
Sympatický dareba
1965 Fantomas se zlobí
Furia à Bahia pour OSS 117
Chaloupka strýčka Toma
1964 Fantomas
1963 A cause, à cause d'une femme
Appartement des filles, L'
Doktor v nesnázích
Honba za kytarami
Oro per i Cesari
1962 Copacabana Palace
Don giovanni della Costa Azzurra, I
1961 Chevalier noir, Le
Ratto delle sabine, Il
The Singer Not the Song
Tři mušketýři: Královniny přívěsky
Tři mušketýři: Pomsta Milady de Winter
1960 Sotto dieci bandiere
Un Amore a Roma
1959 Bitva o Marathon
Entrée de service
Faibles femmes
La Notte brava
Nahoře a dole
Vent se lève, Le
1958 Buď hezká a mlč
Cette nuit-là
Dobrý den, smutku
1957 Čarodějky ze Salemu
Quand vient l'amour
Une manche et la belle
1956 It's a Wonderful World
Otec, matka, moje žena a já
1955 Frou-Frou
Futures vedettes
1953 Enfants de l'amour, Les

TV seriály

2017 Caïn (TV seriál)
Paradis perdu (S05E02)
2015 No Limit (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
2012 Signé Mireille Dumas (TV seriál)
1996 Adventures of Smoke Bellew (TV seriál)
1981 Marion (TV seriál)
1980 Kick, Raoul, la moto, les jeunes et les autres (TV seriál)
1959 Gala de l'union (TV seriál)
1957 Cabaret du soir (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pan herec - Louis de Funes
2012 Cinéphiles de notre temps
2011 Un jour, une histoire (TV seriál)
2005 Graffiti 60 (TV seriál)
Qui veut la peau d'Olivier Marchal?
2004 faut vivre dangereusement: Nelly Kaplan raconte, Il

TV pořady

2016 Amanda (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
La traversée du miroir (TV pořad)
2007 Pour le meilleur et pour le rire: La croisière du rire (TV pořad)
2004 Music-hall et compagnie (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Vie privée, vie publique (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1994 Vincent à l'heure (TV pořad)
1980 Jeudi cinéma (TV pořad)
1979 Palmarès (TV pořad)
1967 Monsieur Cinéma (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace