foto

Filip Marek

Biografie

Filip Marek se narodil v roce 1990 v Praze. Filmy natáčí od sedmé třídy základní školy společně se spolužákem Janem Strejcovským. Po absolvování střední školy začal studovat kameru na filmové škole v Písku, v druhém ročníku se přihlásil na obor kamera pražské FAMU a byl přijat. Vedle natáčení krátkých filmů se dlouhodobě věnuje realizaci videoklipů, upoutávek a reklamních spotů. V roce 2013 získal ocenění Panavision Young Cinematographer Award. Jeho poslední kameramanský počin pro kapelu Deaths měl jako první český videoklip premiéru na nowness.com. Na FAMU právě dokončuje bakalářský program.

7. Ostrava Kamera Oko

Kameramanská filmografie

Filmy

2020 Hranice
2017 Night Night
2016 Vězení (studentský film)
Ztráty (studentský film)
2015 Krisztina (studentský film)
2014 Dembava (studentský film)

TV seriály

2018 Profesor T. (TV seriál)
Prostředník (E08)
Smrt v maskách (E07)
Dvojí život (E04)
další epizody (6)

Dokumentární

2017 Artscape Norway
Komplex Epopeje
2016 Český žurnál (TV seriál)
Výchova k válce (S04E02)
2015 Kmeny (TV seriál)
Cosplay (E04)
2012 Igorovo velké dojetí (studentský film)
2011 Film jako Brno (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

2014 Raluca

Skladatelská filmografie

Filmy

2014 Zídka (studentský film)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Cesta (studentský film)