Reklama

Reklama

Kmeny


Cosplay (E04)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje čtvrtý odvysílaný díl Cosplay. Cosplay, z anglického "costume play" není jen o tom vyrobit si kostým. Vše začíná od pečlivého výběru postavy z oblíbeného japonského manga komiksu, anime filmu či seriálu, popř. videohry. Vybrat si tým a nebo zůstat sólo. O postavě však musíte vědět úplně všechno. Znát její chování, pohyby, návyky i specifické hlášky. A to je ta chvíle, kdy přichází na řadu kostým... Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Cosplay odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (46)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za socializmu chaty, záhradky a domácke majstrovanie. Za kapitalizmu sú nehnuteľnosti drahé. Naopak - lacné sú audiovizuálne zobrazovacie plochy. Na nich púšťané hry, seriály a filmy zdrojom obdivu. No a keďže chuť podomácky majstrovať v ľuďoch zostala, púšťajú sa mladí do zháňania a vyrábania masiek svojich hrdinov z obrazoviek. Citácia z dokumentu: "Vobjíždím různý Baumaxy a železářství a kutilský krámy a podobný instituce.". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se v rámci Kmenů dočkal výrazného zlepšení. Sice tyhle lidi tak trochu považuju za magory, ale to samé se oni můžou říkat o mě. V Chotěboři jsem byl na hororovou část festivalu, takže jsme se s těmito nadšenci spíše míjeli. Každopádně se mi líbí zručnost při výrobě kostýmů i jejich nadšení pro danou věc, určitě bych se však nechtěl v těch vedrech mořit v kostýmu. Z nostalgického hlediska potěšil i záběr na dobrou hospůdku. Takže Cosplay má u mě v tomto případě zelenou, alespoň co se hodnocení týče a tudíž jim můžu dát alespoň ony průměrné tři *. ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně díl, který bych označila dokonce i slovem dokument, kde bez jakékoliv předchozí znalosti, mi bylo podáno o co tu leží a běží stylem který měl hlavu i patu. Prezentující názory více jedinců, než dvou lidí aplikovaných plošně na celou subkulturu, jedinců kteří i byli schopni vysvětlit, co dělají, proč to dělají, co jim to přináší a navíc jedinců, kteří jsou kreativní, zruční a mají zajímavý koníček a to říkám z pohledu člověka, který na karnevalu byl naposled 4 roky zpátky, kostým si svépomocí sehnal a dotvořil sám, ale rok na něčem takhle makat, abych to někde 10 minut prezentovala na to bych neměla výdrž opravdu klobouk dolů. Konečně díl kde mají lidé něco na hlavě i v hlavě. :) ()

dee-key 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milý vhled do komunity divnolidí, kteří si rádi oblíknou roztodivné kostýmky animovaných postav a jednou za pár měsíců se sejdou a nad šálkem čaje si to všechno pochválí, podělí se o zkušenosti, kouknou na anime a pak se vrátí ke svým životům. Dokumentaristicky zpracované dobře a z osobní zkušenosti můžu říct že i celkem trefné a objektivní. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně! Je tu díl, který nepůsobí jako parodie, karikatura a ba co více řekne něco i někomu mimo tuto komunitu. Režisér není evidentně mimo mísu, kdy by jen polovinu času snímal všechny kostýmy a směšným střihem zkoušel, co snese kamera a divák. Lidé zde popisují svoje záliby, svoje fandovství své zapojení do prostředí cosplaye. Proč to tak nemohlo být i předchozí díly - toť otázka! Mít to delší stopáž, obsáhnout i více než jednu akci a pár lidí - pak by se jednalo i o obsáhlé dílo. V porovnání s předchozím otřesným hooligans a rap je tohle doposud nejlepší díl Kmenů. Btw. není to jen anime nebo Star Wars. Jo a jsem také DARKSIDE - JOIN US, WE HAVE COOKIES! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama