foto

Ellen Muth

  • nar. 6.3.1981 (37 let)
    Milford, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pokud si na internetu najdete komentáře k americkému seriálu MRTVÍ JAKO JÁ (2003), většina z nich bude znít podobně: „Chybí chytlavý ústřední příběh či postavy které bych měl rád (až na ústřední hrdinku, ta je fakt dobrá).“ A právě ústřední hrdinku Georgiu skvěle ztvárnila milovnice rychlých aut, barmských koček, členka Mensy a především talentovaná, mladá herečka Ellen Anna Muth.

Ta se narodila 6. března 1981 v Milfordu v Connecticutu do rodiny optika Dr. Ericha Mutha a Rachel Muthové. Už od dětství ji matka v herectví všemožně podporovala, a jako malou ji vozila na různé konkurzy. A vyplatilo se. První opravdové herecké zkušenosti získala Ellen již ve svých třinácti letech, když získala drobnou roli v nekonečném seriálu ALL MY CHILDREN.

Skutečný křes ohněm si však odbyla až o rok později, a to ve filmu podle románu Stephena Kinga DOLORES CLAIBORNEOVÁ (1995). V tomto filmu v roli mladé Seleny, vedle hereckých matadorů jako je Kathy Batesová a Jennifer Jason Leigh, nejenže nezapadla, ale dokonce získala ocenění za nejlepší herečku ve vedlejší roli na Mezinárodním filmovém festivalu v Japonsku.

O tři roky později dostala vedlejší roli v televizním dramatu JENOM LÁSKA a od té doby již začala natáčet pravidelně rok co rok. Za hlavní roli v komedii THE YOUNG GIRL AND THE MONSOON (1999) si dokonce odnesla ocenění pro nejlepší herečku v hlavní roli. Opravdový úspěch ji ale přinesl až rok 2003 a již zmiňovaný seriál MRTVÍ JAKO JÁ, kde ztvárnila mrtvou, respektive nemrtvou dívku, která krom zajištění své posmrtné existence musí postarat o včasný odchod duší svých právě umírajících spoluobčanů.

V současné době Ellen krom pokračování další řady seriálu hraje i ve stejnojmenném filmu a také studuje herectví ve známé škole Lee Strasberga.

Z "PetrPan2" L

Herecká filmografie

Filmy

2012 Margarine Wars
Rudyard Kipling's Mark of the Beast
2011 Růžová a Fialová
2009 Mrtví jako já
2002 Oheň (TV film)
Two Against Time (TV film)
2001 Gentleman's Game, A
Rain
2000 Cora Unashamed (TV film)
Pravda o Jane (TV film)
1999 Young Girl and the Monsoon, The
1998 Jenom láska (TV film)
1995 Dolores Claiborneová

TV seriály

2013 Hannibal (TV seriál)
Relevés (S01E12)
Buffet Froid (S01E10)
2004 Mrtví jako já (TV seriál)
Halloween (S02E15)
Pořád (S02E14)
Poslední výzva (S02E13)
další epizody (15)
2003 Mrtví jako já (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (S01E14)
Prázdniny (S01E13)
Noční ptáci (S01E12)
další epizody (14)
2000 Normal, Ohio (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Chat Room (S01E18)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
Thrill (S08E01)

Dokumentární

2016 VHS Massacre: Cult Films and the Decline of Physical Media - a.z.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace