foto

Katka Šulajová

  • nar. 2.12.1975 (42 let)
    Martin, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dětská herečka Katarína Šulajová, narozená 2. prosince 1975, pochází ze Slovenska. Jako malá se objevila v mnoha seriálech a filmech. Největší hereckou roli ji přinesl film STRAŠIDLA Z VIKÝŘE (1987), kde ztvárnila roli Terezky, a kde si zároveň zahrála po boku svoji maminky, herečky Anny Nagyové-Šulajové.

Později vystudovala, po vzoru svého otce Ondreje Šulaje, dramaturgii a scenáristiku na VŠMU v Bratislavě v letech 1994 - 2000. Mezi její režijní práci patří například O DVE SLABIKY POZADU (2004) nebo český TV seriál PŘEŠLAPY (2009). Její sestra Zuzana Šulajová je též herečka. 

Katarína Šulajová se, mimo jiné, věnuje také dabingu.

Cucina_Rc

Režijní filmografie

Filmy

2018 Terapie
2011 Láska z kontejneru
2004 O dve slabiky pozadu

TV seriály

2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Recept na smrt (S01E14)
Běžné rituály (S01E13)
2010 Přešlapy (TV seriál)
Šťastné a veselé (S03E13)
Dámská jízda (S03E12)
Život jde dál (S03E11)
další epizody (14)
2009 Přešlapy (TV seriál)
Adam se dvěma ženami (S01E09)
Čí je to dítě? (S01E07)
Druhý pokus na lásku (S01E06)
další epizody (4)
2006 Horákovi (TV seriál)
Válka Procházkových (S01E13)
Gigolo (S01E12)
Dlouhá noc v Mogambu (S01E11)
další epizody (8)

Hudební videoklipy

2011 Moja reč - Nočný let (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2004 O dve slabiky pozadu
1993 Na Bukvovom dvore (TV film)
1992 Pavilón číslo 6 (TV film)
1990 Celý deň obchádzam panelák (TV film)
1989 Ktosi je za dverami (TV film)
Mamicka varí najlepšie (TV film)
Nebojme sa strašidel (TV film)
O sladkom citróne (TV film)
Čertiská (TV film)
1988 Hurá za ním
1987 Strašidla z Vikýře
1984 Ako premôcť vodníka (TV film)
Decko v dome (TV film)

TV seriály

1986 Safari (TV seriál)
1985 Materské znamienko (TV seriál)
1983 Maťo Šidlo Mátožidlo (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Terapie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace