foto

Renzo Rossellini

  • nar. 2.2.1908
    Řím, Lazio, Itálie
  • zem. 13.5.1982 (74 let)
    Monte Carlo, Monako

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Skladatelská filmografie

Filmy

1997 Raggio di sole
1979 Caligula
1965 La donna del lago
1961 I tartari
Vanina Vanini
Viva l'Italia!
1960 Byla noc v Římě
Legioni di Cleopatra, Le
1959 Generál della Rovere
Slepá ulička
1957 Corsaro della mezzaluna, Il
La ragazza del palio
1956 Difendo il mio amore
Monte Carlo
Porta un bacione a Firenze
1955 Adriana Lecouvreur
La donna più bella del mondo
Torna piccina mia!
Ve znamení Venuše
1954 Cortigiana di Babilonia
Delirio
Il figlio dell'uomo
Kde je svoboda?
La paura
Orient Express
Schiava del peccato
Teodora, imperatrice di Bisanzio
1953 Donne proibite
Dramma nella Kasbah
Napoletani a Milano
Per salvarti ho peccato
Rivalità
Spartaco
1952 Donna ha ucciso, Una
Europa '51
Il boia di Lilla - La vita avventurosa di Milady
La macchina ammazzacattivi
Noi peccatori
Wir tanzen auf dem Regenbogen
1951 Amore e sangue
L'eroe sono io!
Messalina
Rome-Paris-Rome
Schatten über Neapel
Senza bandiera
Vendetta di Aquila Nera, La
1950 František, prosťáček boží
Stromboli
1948 Assunta Spina
Fiacre N. 13, Il
Láska
Manù il contrabbandiere
Německo v roce nula
Rocambole
Una lettera all'alba
Věznice parmská
1947 I fratelli Karamazoff
L'altra
Revanche de Baccarat, La
1946 Desiderio
Eugenia Grandet
Il tiranno di Padova
Paisa
Sinfonia fatale
1945 Řím, otevřené město
1944 Děti se na nás dívají
1943 Carica degli eroi, La
Il viaggio del signor Perrichon
Maria Malibran
Muž s křížem
Non sono superstizioso... ma!
1942 Addio Kira!
Cavalieri del deserto, I
Due orfanelle, Le
Giarabub
Luisa Sanfelice
Malý garibaldovec v klášteře
Noi vivi
Sette peccati, I
Tre aquilotti, I
Un Pilota ritorna
1941 Cenerentola e il signor Bonaventura
Don Buonaparte
La nave bianca
Orizzonte dipinto
Zamilovaná nevinnost
1940 Ladro sono io, Il
Rudé růže
1939 Due occhi per non vedere
Forse eri tu l'amore
Le educande di Saint-Cyr
Piccoli naufraghi
1938 L'antenato
Sotto la croce del sud
Tarakanova
1937 Signor Max

Dokumentární

1957 Continenti in fiamme

Scenáristická filmografie