Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouhá léta hraje elegantní, ale zchudlý hrabě Dino v Monte Carlu s penězi číšníků, vrátných a řidiče jednoho Grand hotelu. Tak už to ale dále nejde. Hrabě Dino se má oženit s nějakou bohatou ženou. Když pozná markýzu de Crevecoeur, zdá se, že našel tu správnou. Avšak markýza je taktéž zchudlá. Tu může pomoci jen štěstí. (MacGuffin)

(více)

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dino della Fiaba a Maria de Crevecoeur se v Monte Carlu nepotkali náhodou. Oba své životy spojili s životem v luxusu, který je podmíněný hazardem. A pro takový život je nutné mít sponzory. A pakliže ti dojdou, přichází na řadu lest. Ti dva se ovšem vzájemně okouzlili, takže nakonec bylo nutné rozkrýt karty a říci si, že ani jeden není zrovna při penězích. Takže z milenců se stali sourozenci a pokračovali v líčení pastí... V 55 letech došla Marlene Dietrichová svého filmového vrcholu a zahrála si poslední hlavní role. Tuto italskou přehlídku lepší společnosti v Techniramě a svou poslední klasickou femme fatale ve Svědku obžaloby. Ale už během celé této dekády byla připravena na vše, soustředila se na svou kariéru sólové zpěvačky ve své One Woman Show a tu pilovala až do svého předčasného odchodu na odpočinek. Příběh z Monte Carla je poklidnou podívanou na svět plný jacht a biliáru, rozkládající se v neomylných kompozicích na širokoúhlém barevném plátně. Dietrichová byla také pro Monte Carlo znovu návrhářkou kostýmů, tak jako po většinu své kariéry. Pracovala s Jeanem Louisem ve výtvarném ateliéru Columbie, ačkoli tato společnosti s filmem neměla nic společného. Dirigovala také osvětlovače a maskéry, jak bylo jejím zvykem. Navíc při natáčení ztropila senzaci svým perfekcionizmem a faktem, že pracovala i se svým hlasem, což nebývalo tehdy v Itálii samozřejmostí. Bohužel malé povědomí o tomto filmu má na svědomí jen minoritní distribuce dabované verze na kanálu MGM. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film Monte Carlo má v sobě krásnou atmosféru, přirozený šmrnc a nádherný konec. Zkrátka takový ideální light dezert po náročném dni. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta hraje elegantní, ale zchudlý hrabě Dino v Monte Carlu s penězi číšníků, vrátných a řidiče jednoho Grand hotelu. Tak už to dále nejde. Hrabě Dino se má oženit s nějakou bohatou ženou. Když pozná markýzu de Crevecoeur, zdá se, že našel tu správnou. Avšak markýza je taktéž zchudlá. Tu může pmoci jen štěstí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí povedená komedie plná hráčské filozofie, inteligentního humoru, skvělých hereckých výkonů a Monte Carla. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • První snímek natočený systémem Technirama, který kombinoval vodorovný běh 35 mm filmového pásu a anamorfický objektiv. (Trainspotter)

Reklama

Reklama