foto

Véronique Genest

  • nar. 26.6.1956 (63 let)
    Meaux, Francie

Biografie

Vlastným menom Véronique Raymonde Marie Combouilhaud, narodená 26. 6. 1956 v Meaux, matka sekretárka a otec lekár - zomrel, keď mala 10 rokov. Podľa jej vlastných slov, rozhodnutie stať sa herečkou ovplyvnilo v jej 6-tich rokoch zhliadnutie Marry Poppins. Istý vplyv snáď malo aj to, že jej matka účinkovala v amatérskom divadelnom súbore a otec šil kostýmy.

Pred filmovou kamerou debutovala v roku 1980 v slávnom filme BANKÉŘKA, kde jej postavu zatienila v hlavnej úlohe Romy Schneider. Vo filme sa Véronique stretla i s takými hviezdami súčasnej francúzskej kinematografie, ako Daniel Auteuil či Thierry Lhermitte. Divácku popularitu neskôr získala v televíznej mini-sérii NANA (podľa románu Emila Zolu).

O ďalšom osude jej hereckej kariéry rozhodla v roku 1992 ponuka producenta (a priateľa) J. P. Guerina stvárniť úlohu nekompromisnej policajtky JULIE LESCAUT. Ponuka zhostiť sa roly komisárky ju prekvapila, nakoľko dovtedy stvárňovala výrazne ženské postavy (ktoré jej osobne boli bližšie), a tak podpísala zmluvu len na prvý diel (pilotný diel seriálu sa mimochodom natáčal na policajnej stanici v Meaux – v meste, kde vyrastala a na stanici, kde jej bol kedysi vydaný občiansky preukaz). Napriek veľkej konkurencii kriminálnych seriálov vo Francúzsku - dovtedy netradične žena v úlohe komisárky zaujala a po veľkom diváckom úspechu Véronique ako 35-ročná podpisuje zmluvu na niekoľko ďalších sérií.

V roku 1989 spoznala svojho budúceho manžela, lekára a dnes producenta Meyera Bokobzu. Vzali sa v tom istom roku ako nakrútila pilotný diel Julie Lescaut a o 4 roky, v júli 1996 sa jej ako 38-ročnej narodil syn Sam.

Ikush_

Herecká filmografie

Filmy

2016 La Bonne Dame de Nancy (TV film)
2014 La disparue du Pyla (TV film)
2011 Merci patron (TV film)
2007 Paní z Izieu (TV film)
2006 Lehátko pro osm (TV film)
2004 Vos Français de coeur (TV film)
2003 Une femme si parfaite (TV film)
2001 Tous avec Line (TV film)
2000 On n'est pas là pour s'aimer (TV film)
1998 Un amour de cousine (TV film)
1997 Hlavou proti zdi
1996 Sixième classique (TV film)
1992 Et demain... Hollywood
Tři dny se soudcem (TV film)
1991 Secrets professionnels du Dr Apfelglück, Les
Snít můžeme vždycky
Une gare en or massif (TV film)
1990 Le grand ruban (Truck)
1989 Půlnoční sirény (TV film)
Un père et passe
Une femme tranquille (TV film)
Une table pour six (TV film)
Été de tous les chagrins, L' (TV film)
1988 Sueurs froides: Le chat et la souris (TV film)
1987 Spolek darebáků
Strike
1986 Chère canaille
Suivez mon regard
Triple sec
1985 La Baston
Pepinova dobrodružství
1984 Emportez-la avec vous (TV film)
Il quartetto Basileus
Nuit du flingueur, La (TV film)
Tango
1983 Debout les crabes, la mer monte!
Vzal jsem si stín
1982 Ambizioni sbagliate, Le (TV film)
Guy de Maupassant
Legitimní násilí
1980 Bankéřka

TV seriály

2014 Julie Lescautová (TV seriál)
Matka a dcery (S22E04)
Tragédie (S22E03)
Ztracený přítel (S22E02)
další epizody (4)
2012 Nos Chers Voisins (TV seriál)
Julie Lescautová (TV seriál)
Smrt houslistky (S21E04)
Přiznání (S21E03)
Odkvétající krása (S21E02)
další epizody (4)
2011 Julie Lescautová (TV seriál)
Riziko povolání (S20E06)
Účtování (S20E05)
Falešný viník (S20E04)
další epizody (6)
2010 Julie Lescautová (TV seriál)
Vykoupení (S19E03)
Časovka (S19E02)
Neviditelná smrt (S19E01)
2009 Julie Lescautová (TV seriál)
Slepá vášeň (S18E04)
Nedotknutelný (S18E03)
Dobrovolníci (S18E02)
další epizody (4)
2008 Julie Lescautová (TV seriál)
Únos (S17E04)
Predátoři (S17E03)
Do posledního dechu (S17E02)
další epizody (4)
2007 Julie Lescautová (TV seriál)
Nový život (S16E02)
Vybočení z mezí (S16E01)
2006 Julie Lescautová (TV seriál)
Kauza prokurátor (S15E05)
Právo zabíjet (S15E04)
Nebezpečné schůzky (S15E03)
další epizody (5)
2005 Julie Lescautová (TV seriál)
Klamné zdání (S14E06)
Bratři ve zbrani (S14E05)
Spravedlnosti bylo učiněno zadost (S14E04)
další epizody (6)
2004 Julie Lescautová (TV seriál)
Zlobivý syn (S13E07)
Aféra Lerner (S13E06)
Bez pardonu (S13E05)
další epizody (7)
2003 Julie Lescautová (TV seriál)
Smrt v parku (S12E06)
Smrt klenotníka (S12E05)
Piráti silnic (S12E04)
další epizody (6)
2002 Julie Lescautová (TV seriál)
Do třetice všeho dobrého (S11E03)
Zlomené srdce (S11E02)
Smrt účetního (S11E01)
2001 Julie Lescautová (TV seriál)
Recidiva (S10E06)
Zmizení (S10E05)
Osudová krása (S10E04)
další epizody (6)
2000 Julie Lescautová (TV seriál)
Případ eutanázie (S09E08)
Jeannina smrt (S09E07)
Nebezpečná křižovatka (S09E06)
další epizody (8)
1999 Julie Lescautová (TV seriál)
Případ Darzac (S08E03)
Smrt v továrně (S08E02)
Past na policajta (S08E01)
1998 Julie Lescautová (TV seriál)
Mrtvý ze stavby (S07E03)
Rej masek (S07E02)
Na útěku (S07E01)
1997 Julie Lescautová (TV seriál)
Loupež v supermarketu (S06E05)
Smrt vojáčka (S06E04)
Cely smrti (S06E03)
další epizody (5)
1996 Julie Lescautová (TV seriál)
Obchod s dětmi (S05E05)
Ženy v nebezpečí (S05E04)
Vrah z parkoviště (S05E03)
další epizody (5)
1995 Julie Lescautová (TV seriál)
Křest nováčků (S04E06)
Dávná nenávist (S04E05)
Zavražděná snoubenka (S04E04)
další epizody (6)
1994 Les enfants de la télé (TV seriál)
Julie Lescautová (TV seriál)
Bližší košile než kabát (S03E07)
Malý svědek (S03E06)
Rozchod (S03E05)
další epizody (7)
1993 Julie Lescautová (TV seriál)
Špinavé obchody (S02E03)
Sexuální obtěžování (S02E02)
Znásilnění (S02E01)
1992 Julie Lescautová (TV seriál)
Julie Lescaut (S01E01)
Secret de famille (TV seriál)
1990 S klauny přišly slzy (TV seriál)
1984 Série noire (TV seriál)
Une gare en or massif (E37)
La Nuit du flingueur (E20)
1981 Nana (TV seriál)

Dokumentární

2004 Les 40 ans de la 2 (TV film) - a.z.
2001 + Clair (TV seriál)
1984 Cinématon

Host

TV pořady

2016 Arthur et les incollables (TV pořad)
Faut pas abuser (TV pořad)
2012 La parenthèse inattendue (TV pořad)
2010 Comment ça va bien! (TV pořad)
2009 La traversée du miroir (TV pořad)
2008 Tous au théâtre! (TV pořad)
2007 Un jour, un destin (TV pořad)
2006 Chez F.O.G. (TV pořad)
On n'est pas couché (TV pořad)
Salut les Terriens (TV pořad)
2005 Les grands du rire (TV pořad)
2004 Coucou c'est nous, dix ans déjà! (TV pořad)
Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
1986 La nuit des 7 d'or (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace