foto

Anita Briem

  • nar. 29.5.1982 (37 let)
    Island

Biografie

Pokud jste žili v domnění, že všechny islandské ženy vypadají jak zakrslí skřítci s tváří Björk, tak je na čase si opravit názor. Blonďatá, vikingská princezna Anita Briem se narodila 29. května 1982 a už v devíti letech se producírovala na prknech Národního divadla (toho Islandského samozřejmě). Když vyrostla do krásy, to bylo v jejích šestnácti, rozhodla se pro kariéru herectví a odstěhovala se do Anglie.

V Londýně hrála divadlo a studovala prestižní Královskou akademii dramatických umění. Studia ukončila v devatenácti letech a hned si sehnala roličku v seriálu DOCTORS (něco jako u nás Ordinace v… seriál se natáčí od roku 2000 a má asi 1000 dílů). A protože štěk v nekonečném seriálu není to pravé ořechové pro ambiciózní, mladou a krásnou herečku, rozhodla se zkusit štěstí v nízkorozpočtovém hororu JEPTIŠKA (2005). A úspěšně, byla z toho jedna z hlavních postav. V stejném roce se pak objevila v jedné epizodě sci-fi seriálu DOCTOR WHO a o rok později už v podstatně významnějších rolích seriálu KRVAVÉ SVĚDECTVÍ a islandského snímku COLD TRAIL (2006).

Zatím asi největší popularitu ji přinesla postava Jane Seymourové v historickém seriálu TUDOROVCI (2007), to se však nejspíš brzy změní, neboť v současné době přichází do kin film, volně natočený dle románu Julese Vernea, CESTA DO STŘEDU ZEMĚ, kde ztvárnila po boku populárního Brendana Frasera hlavní ženskou roli. V současné době v Los Angeles dokončuje natáčení dramatu THE STORYTELLER (2009).

Mezi koníčky této islandské krásky patří cestování, poznávání různých kultur, čtení, chození do divadla a také ráda tráví čas se svou rodinou…

Z "PetrPan2" L

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Drone
2016 Sůl a oheň
2015 Kill the Poet
2014 Kniha života
2012 You, Me & The Circus
2011 Elevator
2010 Lovec nestvůr
2008 Cesta do středu Země
2006 Vychladlá stopa
2005 Jeptiška
Pán času: Vánoční invaze (TV film)

TV seriály

2008 Tudorovci (TV seriál)
Osud a štěstí (S02E10)
Vlastizrada (S02E09)
Dvorní dáma (S02E08)
další epizody (5)
2006 Krvavé svědectví (TV seriál)
2005 Pán času (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace