Reklama

Reklama

Nick Kent

Nick Kent

nar. 24.12.1951 (72 let)
Londýn, England, Velká Británie

Biografie

Britský novinář a muzikant Nick Kent je znám svými články v hudebních časopisech The Guardian, The Times, NME, Liberation, Mojo, The Face, GQ a mnoha dalších.

Nick Kent se narodil v severním Londýně zvukovému inženýrovi Abbey Road Studios. Během studia literatury na Bedford College přispíval články do undergroundových časopisů a od roku 1972 do New Musical Express, který spolu s dalšími autory, pozvedl na první místo mezi hudebními časopisy. V roce 1975 se přidal na kytaru k rané inkarnaci Sex Pistols, ale po přichodu zpěváka Johnnyho Rottena z kapely odchází do punkových London SS, z kterých později vznikají The Subterraneans.

Spolu s autory jako Paul Morley, Charles Shaar Murray a Danny Baker patří k nejdůležitějším a nejvlivnějším britským rockovým žurnalistům 70. let. Během 70. let se Kent potýkal s těžkou drogovou závislostí, hlavně na heroinu. I když v časopisech psal o punkové explozi objektivně a spíše pozitivně, často míval problémy s potyčkama s některými členy kapel či obecenstva. Řetězem inkasoval ránu od Sida Viciouse ze Sex Pistols, konflikty míval i s Adam and the Ants. V té době měl milenecký vztah se zpěvačkou Chrissie Hynde, ale po pár letech ztroskotal kvůli jeho drogové závislosti.

Kent je rovněž autorem dvou knih: „The Dark Stuff“, což je sbírka jeho žurnalistiky, a „Apatie k ďáblu“, což je jeho monografie, která je autobiografickým popisem jeho života v 70. letech. Jeho persona je zmíněna v několika písních, např. od Elvise Costella, či Adam and the Ants, rovněž je zmíněn v dokumentárním filmu o Sex pistols The Filth and the Fury (2000), fiktivním biografickém filmu Sid and Nancy (1986) nebo Drop Dead Rock (1986) s Debbie Harry a Adamem Antem. Během 80. let se Kentovi podařilo dostat z drogové závislosti, dát svůj život dohromady a zplodit syna. Je otcem synthwave hudebníka Jamese Kenta, nejlépe známého jako Perturbator.

Od 90. let žije v Paříži s manželkou Laurence Romance a synem Jamesem a občas píše pro noviny, hlavně pro The Guardian. V roce 2002 dostal Nick Kent od časopisu New Musical Express za svou třicetiletou novinářskou práci cenu Godlike Genius.

Epistemolog

Herec

Host

Pořady
2010

Access Hollywood Live

Reklama

Reklama