foto

Volker Schlöndorff

  • nar. 31.3.1939 (79 let)
    Wiesbaden, Hesensko, Německá říše
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V jeho tvorbě se do určité míry prolínají tematické a stylistické vlivy francouzských filmařů, zejména Jeana-Pierra Melvilla a Louise Malla, kterým režijně asistoval. Z tematického hlediska lze jeho tvorbu rozdělit na dvě základní linie: adaptace literárních předloh a současnou společenskopolitickou problematiku. Po několika krátkých dokumentech vzbudil ohlas svým progresivním debutem Mladý Törless (1966). Mezinárodní renomé si získal další kontroverzní adaptací, filmem Plechový bubínek (1979) podle románu Güntera Grasse.

Zdroj: Febiofest 2008

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2000 Schrott - Die Atzenposse
1981 Rece do góry
1970 Mathias Kneissl
Proč posedl amok pana R.
1962 Práskač
1961 Kněz Léon Morin

TV seriály

1992 Billy Wilder, wie haben Sie's gemacht? (TV seriál)

Dokumentární

2018 Sympathisanten - Unser Deutscher Herbst
2016 Billy Wilder – Nobody's Perfect (TV film)
2015 Fassbinder
2014 Od Caligariho k Hitlerovi
2013 The Making of Merkel with Andrew Marr (TV film)
2011 Was wurde aus...? (TV seriál)
2010 Babelsberg d'est en ouest
2008 Byl jednou jeden film: Někdo to rád horké (TV film)
Krycí jméno Melville (TV film)
2007 Bandes originales: Maurice Jarre (TV film)
2005 Wer ist Helene Schwarz?
2003 Il était une fois... (TV seriál)
2001 Blechtrommel - Erinnerungen von Volker Schlöndorff, Die
Deutsche Lebensläufe (TV seriál)
Marlene Dietrich: Her Own Song
2000 Fritz Lang - portrét (TV film)
1995 Nacht der Regisseure, Die
1992 Nechci, aby mě milovali
1991 Es wäre besser, ein Anderer zu sein. Die filmischen Spekulationen des Volker Schlöndorff (TV film)
1987 La marche du siècle (TV seriál)
1986 Private Conversations
Private Conversations: On the Set of 'Death of a Salesman' (TV film)
1977 Nur zum Spaß, nur zum Spiel
1966 NDF-Report
1961 Hinter der Leinwand (TV seriál)

TV pořady

2009 Evropské filmové ceny 2009 (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
maybrit illner (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
1997 Metropolis (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
1986 The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1975 Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)
1974 III nach neun (TV pořad)
1967 ttt - titel thesen temperamente (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace