Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 918x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miluju díl s Christopherem Lee, ve kterém česky zazpíval "Znám jednu dívku, ta má dukáty". Ten člověk je živou historií 20. století. A dále mám samosebou oblíbenou celou škálu dalších setkání i s jinými mimořádnými osobnostmi, ale ti všichni nesahají Leemu ani po kotníky. Velmi pěkná jsou zdejší setkávání s filmovými režiséry, která si ráda opakuju, Schlöndorff, Hollandová, Menzel, Krejčík... Kultivované, autentické a kvalitně moderované. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som donedávna túto talk-show vôbec nepoznala. Prvú časť som si pozrela na internete kvôli Timovi Burtonovi a síce, iste ma pohltila aj kvôli čaru a jedinečným myšlienkam jedného z mojich obľúbených režisérov, no aj okrem neho to malo čosi dosť do seba. Mareka Ebena som poznala len tak letmo z pár moderovačiek, ale v tejto relácii som si ho prvý krát viac všimla a celkom slušne na mňa zapôsobil. Kladie otázky, ktoré nie sú tuctové a majú hlavu aj pätu, divák sa dozvie aj niečo osobnejšie o danom hosťovi a celý ten dialóg vyznieva tak nejak priateľsky a nenútene. A občas mu tie rozhovory sakra závidím. ()

Reklama

Kracken 

všechny recenze uživatele

Marka Ebena mám rád hned z několika důvodů. Nejradši ovšem jako moderátora tohoto skvělého pořadu který si nenechám ujít vždy, když ho zahlédnu v tv programu :) Nevšední a zajímavé hosty které do pořadu zve, mě vždy přikovají k sedačce až do samého konce. Marek je také skvělí bavič a několikrát to i dokázal. Hudba kterou dělá spolu s jeho bratry je velmi sympatická a hůmorná. Zkrátka Váleček válí :) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nejsem nějakým vyznavačem kultu Marka Ebena a často už mě otravuje (za což nemůže, prostě jen u nás není dostatek kvalitních moderátorů a konferenciérů, a tak je všude Marek). "Plovárnu" považuju za opravdu ultrakvalitní pořad svého typu, když pominu zajímavé a mnohdy proslulé hosty, tak Eben udivuje nejen svým vtipem a pohotovostí, ale hlavně rozsahem znalostí. O hostech a jejich práci si nastuduje řadu věcí a umí je vhodně použít - stačí porovnat třeba s Prokopem ve "ztrátách" (čumí do papíru, ptá se na blbosti) či nedejbože s Andělem (drbe se na hlavě, neví nic, blbě kecá). Nezapomenu např. na rozhovor s Kasparovem. Garry byl ze začátku hrozně arogantní a přistupoval k rozhovoru dost laxně a nezúčastněně. Ebenovi stačila malá chvíle, aby Kasparov začal doslova tát, rozvinul třeba diskuzi o jeho historických knihách a byla zatím cítit jejich znalost (ne nějakej "plot" z wikipedie). Bylo vidět, že Kasparova opravdu zaujal, což se mu zřejmě často nestává. Také se musí nechat, že se Eben, samozřejmě nikoli konfrontačně, nebojí zeptat i na citlivější věci. Fakt dobrý. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Vesměs se stýkám s názorem, že pořad Na plovárně je noblesní, inteligentní a duchaplnou zábavou, podanou oduševnělým a sympatickým moderátorem Ebenem. Nechci bejt zbytečně za šulina, ale viděl to někdy někdo a věnoval tomu skutečně pozornost? Neupírám Marku Ebenovi jeho slušnost a určitou starosvětskou noblesu, ale jako způsob moderování talk-show je to podle mě dost nešťastné. Předně je Eben tak korektní a upjatý, že jakýkoliv jeho pokus o vtip je neskutečně suchý, trapný a škrobený. V tomhle směru byl větší zoufalec už asi jen Eduard Hrubeš blahé paměti. Pak mě tam docela srala taková ta poctivá příprava; je strašně znát, jak se Eben našprtal všechny detaily z života osobnosti, kterou zrovna trápil a pak je triumfálně vytahoval, aby ona nebohá stalkovaná osobnost žasla. No a konečně mi tam vždycky připadalo hrozně směšný, jak kamera dlouze zabírá Ebena, kterej je jako neskonale soustředěnej na toho kterého hosta a každý dvě vteřiny lehce pokývne hlavou. Jinak hosti tam byli ponejvíce zajímaví, copak o to, snad jen by to chtělo občas omladit ten urnový háj, protože někteří z nich očividně trpěli senilitou a jejich vyprávění pak dopadá tak, jak prostě dopadnout musí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Desítky let byl Ebenovým spolutvůrcem pořadu herec Petr Vacek, který překládal rozhovory zahraničních hostů do češtiny. (sator)
  • Moderátor do pořadu úmyslně nezve aktivní politiky. S těmi jsou dělány rozhovory až po ukončení jejich aktivní činnosti. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)

Reklama

Reklama