foto

Ivan Renč

  • nar. 23.3.1937 (82 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je synem katolického básníka Václava Renče a otcem režiséra a herce Filipa Renče. Ivan Renč si zahrál hlavní roli v absolventském filmu Jana Němce Sousto (1960).

Režijní filmografie

Filmy

1993 Indiánská princezna
Myš, která prochází zdí
Pes na stopě
Signály z neznáma
1992 Labyrint srdce
1990 O třech malých princezničkách
1987 Putovanie kukučky Kukulienky
1986 Salar
1984 Houpačka
Svätohor (TV film)
1981 Loutka, přítel člověka
1980 Nesmrtelná odyssea
1978 Daliborka
Jeruzalémská ulice
1977 Kačička Modropierko (TV film)
1975 O třech písmenkách
Velbloudí nápady
1974 Kuželky
1973 Sen rytíře Atributa
1971 Zpívající loď
1970 Hlídač
1969 Mraveniště
Snídejte v trávě!
1968 Město ve smutku
V tunelu
1967 Jak jedna paní dostala psaní
Meč
Strážce majáku
1965 Kouzelník

TV seriály

2009 Malý král (TV seriál)
Kejklíř (S02E06)
Divý muž (S02E05)
Král zvířat (S02E04)
další epizody (6)
2008 Malý král (TV seriál)
Pleskavec (S01E07)
Černý rytíř (S01E06)
Ohnivý pes (S01E05)
další epizody (7)
2005 Honzík a Samuel aneb kudy vede cesta na sever (TV seriál)
1999 Štuclinka a Zachumlánek (TV seriál)
1997 Skopičinky a malůvky Mistra Libora Vojkůvky (TV seriál)
1992 Bubla Fráček (TV seriál)
Kamenáčik (TV seriál)
1990 Rok se skřítkem Vítkem (TV seriál)
1989 Félix a rúrka (TV seriál)
Koulelo se jablíčko (TV seriál)
1986 Čo to zvoní, čo to hrká? (TV seriál)
1984 Chichichi - chachacha (TV seriál)
1982 Petřík a Lucinka v zemi pampelišek (TV seriál)
1980 Kuklík a sova Vihuela (TV seriál)
1978 Dobrodružství Péti Světošlápka (TV seriál)
1975 Příběhy z manéže (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
1966 Autorevue (TV film)
1965 Ať žije republika
1964 Hory hory
1960 Sousto (studentský film)

Dokumentární

2000 Příběhy slavných (TV seriál)
Muž, který chtěl létat (S01E06)

Scenáristická filmografie

Filmy

1986 Odyssea
Pomsta Titanicu (TV film)
1984 Svätohor (TV film)
1970 Hlídač
1968 V tunelu

TV seriály

2009 Malý král (TV seriál)
Kejklíř (S02E06)
Divý muž (S02E05)
Král zvířat (S02E04)
další epizody (6)
2008 Malý král (TV seriál)
Pleskavec (S01E07)
Černý rytíř (S01E06)
Ohnivý pes (S01E05)
další epizody (7)
1997 Skopičinky a malůvky Mistra Libora Vojkůvky (TV seriál)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

1961 Žurnál FAMU: První občasník (studentský film)
1959 Malíř Kamil Lhoták (studentský film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace