foto

Lenka Burianová

  • nar. 6.2.1984 (36 let)
    Praha, Československo

Biografie

Lenka Burianová je česká performerka – herečka, básnířka, spisovatelka, textařka, publicistka a výtvarnice. Věnuje se umělecké práci, především na nezávislé, alternativní či neo-avantgardní scéně. V roce 2003 absolvovala Pražskou konzervatoř – hudebně dramatický obor, v roce 2006 a 2008 absolvovala postupně bakalářské a magisterské studium Literární Akademie Josefa Škvoreckého v oborech – tvůrčí psaní, publicistika a mediální komunikace.

Je autorkou několika sbírek básní, souboru povídek a novely. Věnuje se fyzickému divadlu, pantomimě, novému cirkusu a činohře. Hraje ve filmech české i zahraniční produkce. Maluje obrazy a kreslí ilustrace, většinou i kombinovanými technikami. Publikuje články zaměřené na uměleckou kritiku, skládá hudbu a texty.

lenbur

Herecká filmografie

Filmy

2017 8 hlav šílenství
Z Paříže do Paříže
2016 Anthropoid
Lída Baarová
Masaryk
2015 Fotograf

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
2014 Tři mušketýři (TV seriál)
2013 Bez hranic (TV seriál)
2011 Borgiové (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky