Reklama

Reklama

Bez hranic

(seriál)
  • Francie Crossing Lines (více)
Trailer 2
Francie / Německo / USA, (2013–2015), 25 h 23 min (Minutáž: 41–47 min)

Hrají:

Tom Wlaschiha, Donald Sutherland, William Fichtner, Lara Rossi, Marc Lavoine, Gabriella Pession, Richard Flood, Elsa Mollien, Goran Višnjič (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Mezinárodní tým evropských detektivů projíždí Evropu ve snaze chytit sériové kriminálníky, kteří své řádění přetáhnou přes hranice jednoho státu. Louis Daniel (Marc Lavoine), vedoucí týmu, si na pomoc s případy pozve svého někdejšího dobrého přítele, bývalého newyorského policistu Carla Hickmana (Wiliam Fichtner). Hickman si při pronásledování zločince zchromil pravou ruku, na službu se zbraní může zapomenout, navíc trpí krutými bolestmi. Závistiví kolegové ho rychle a ochotně „odsunou do důchodu". Hickman se přestěhuje do Holandska, kde žije v karavanu v zábavním parku jako anonymní uklízeč. Právě tam ho najde Louis, který Hickmana přesvědčí, aby se připojil k jeho unikátnímu světovému týmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Zezačátku nedůvěra, ale druhou polovinu první série a celou sérii druhou nakonec dávám skoro na jeden zátah. Ale: chápu, že seriál je primárně určený do evropských televizí (v dabingu) a ne zrovna nejbystřejším Američanům, ale jakožto jazykového profesionála mě neustále dostává, že všichni (VŠICHNI!!!) po celé Evropě (tj. Němci mezi sebou, Francouzi mezi sebou, Češi mezi sebou...) se baví anglicky, maximálně s příslušným přízvukem. HAHAHAHA! ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Nová seriálová kriminálka sice hlavně staví na Fichtnerovi a Sutherlandovi, ale pokud Vás zaujme alespoň trochu složení evropského týmu a jejich mezinárodní případy, tak od druhé půlky první série to už budete hltat! České lokace jsou pak jen třešničkou na dortu;o). Finálový dvojdíl je opravdu povedený (hlavně díky přesvědčivému Kimu Coatesovi). Těším se na druhou sérii (druhá série je pro mě těžce hodnotitelná, poněvadž jsem se objevil i před kamerou:-)), i když přiznávám, že je to především guilty pleasure ve stylu seriálu Missing z roku 2012). Třetí série s úplně novým týmem je taky povedená a znovu ty krásné české lokace:-)). Slabších 5 hvězd. ()

Reklama

W.Wicki.W 

všechny recenze uživatele

Sejdou se Francouz, Američan, Němec, Italka a Ir a tvoří tým. V tom přijde Karel Roden a jeho angličtina a všechno to zkosí. Velice zajímavá záležitost, výjimečná krimi, která se odehrává na tolika místech... Někdy mně ale bohužel děj trochu nudil, není to zrovna extra napínavé - pro mě.... ale za originalitu a soudružnost postav určitě 4* ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Crossing Lines je poměrně zajímavý seriál, českému a evropskému divákovi ukazující americký styl vyprávění v prostředí, které je mu dost blízké. Více se tak dá ztotožnit s jeho postavami, ty pochází z mnoha koutů Evropy, dohromady tvoří mezinárodní elitní jednotku na boj s propracovaným zločinem. První dvě série sice působí dosti jednorázově, dynamicky a akčně, ale tenhle přístup byl hodně fajn. Zápletky byly rozmanité, dostávalo se na každého. Nebylo to striktně jen o jejich práci, každý měl svého kostlivce ve skříni. Realita ale byla taková, že se postupně děj hodně vrstvil na sebe, až to bylo téměř neúnosné. Jak pro diváka, tak hlavní aktéry. Což byla zároveň největší přednost první a druhé série. Epizodní role známých amerických herců potěšily, stejně jako ty větší od herců z tuzemska, např. Klára Issová. Na konci dvojky jsem zažil takový zvláštní pocit, který u seriálů mám málokdy. I to o kvalitě cosi vypovídá. Třetí řada také poutavá, byť z původních postav zůstala jen trojice. Staré dobré časy jsou tak nenávratně pryč. Dějově již o něco slabší, stále přesto dostatečně variabilní. Např. strhujícími přestřelkami a honičkami přímo v centru Prahy. Dokonalost! A hlavně, pořád tam hraje někdo známej. To je důležitý základ tohoto seriálu. ()

Yuriko 

všechny recenze uživatele

Pilotní dvojdíl se celkem, dal. Slibovala jsem si od toho docela dost, mělo to atmosféru, nápad a také to bylo úměrně akční. Ale další díl jsem zkoukla s úsměvem na tváři. Trapné dialogy, chyby ve scénáři, nevěrohodné herecké výkony a spousta wtf momentů. Za mě 3* jen za ty první dva díly, který celkem stály za to. Jinak je to srajda jako sviň. Tak maximálně k žehlení. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (5)

  • Film obdržel v roce 2012 dotace od Státního fondu kinematografie ČR ve výši 27 milionů Kč a v roce 2013 17,5 milionu Kč. (Zdroj: fondkinematografie.cz) (Zadrak)
  • Jen za rok 2013 tvůrci utratili v České republice asi 10 milionů eur. (willy1)
  • Crossing Lines je třetí světovou dramatickou řadou z dílny SPT Networks. První byl seriál The Firm, který odstartoval v roce 2012 a následovat bude Hannibal, který začne v polovině roku 2013. (Zdroj: AXN)

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Reklama

Reklama