Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (159)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Až dokonce mírumilovný válečný film bez hrdinské zápletky, bez množství akčních sekvencí a věčně vypjaté hudby. Za to ale dojemný příběh o odvaze a naději udržet rodinu stále pohromadě či alespoň v kontaktu na pozadí těch nejohavnějších událostí novodobých dějin. Francouzštinu jako jazyk vyloženě nemusím, ale za to tenhle povedený neunavující snímek rozhodně vinit nemůžu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film to sice nebyl špatný, ale už jsem na stejné téma viděl pár lepších kousků. Navíc jsem se nemohl celou dobu zbavit pocitu, že už jsem musel vidět něco podobného a přišel jsem na to, že mi snímek připadá jako fúze filmů Smrt krásných srnců a Musíme si pomáhat. Nenudil jsem se sice, ale vlnu nadšení jsem také nepocítil. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o dvou chlapcích, kteří pržívají většinu druhé světové války na cestách do svobodných zón či v úkrytech před nacisty. Film je natočený citlivě a decentně tak, že může být pouštěn i na školách a může myslím zaujmout nejen dospěláky, ale i mládež. Moc se mi to líbilo a frantíkům posílám za odměnu 5 hvězd. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Příjemný film z válečné Francie, který dokáže vyvolat celou řadu nejrůznějších pocitů. Asi je to spíše na slabších pět hvězd, ale nemůžu si pomoct, v daném žánru životopisných válečných filmů, ve kterých se neválčí, je to pro mě jeden z nejlepších počinů posledních let. Prostě a jednoduše se mi tento příběh židovské rodinky dostatečně líbil a zaujal mě po celou dobu. 85% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veľmi poctivo a pútavo vyrozprávaný vojnový príbeh dvoch chlapcov. Napriek tomu, ako je príbeh ťažký, je film príjemný a aj tragické udalosti sú očami detí trochu iné, jednoducho v tomto veku sa musia veci vidieť ináč, čo sa filmu podarilo sprostredkovať. –––– Radšej dostať pár faciek, než prísť o život, lebo sa ich bojíš. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film má také českou stopu. Jeho natáčení probíhalo mj. i v Praze nebo Žatci. [Zdroj: deník METRO] (hippyman)
  • Překlad původního názvu filmu zní „Pytlík kuliček“. (SONY_)
  • Predlohou filmu je kniha skutočného Josepha Joffa, ktorá vyšla v roku 1973. Josepha Joffa vo filme stvárnil Dorian Le Clech. (classic)

Reklama

Reklama