foto

Daniel Duval

  • nar. 28.11.1944
    Vitry-sur-Seine, Francie
  • zem. 10.10.2013 (68 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniel Duval (1944, Vitry-sur-Seine) je herec, scenárista a režisér. Za své dosavadní kariéry ztvárnil na padesát filmových a televizních rolí, vesměs představoval vážné až chmurné a zarputilé typy. Vedle televizní tvorby natočil dosud šest celovečerních autorských filmů, v nichž soustavně obrací pozornost k lidem stojícím na okraji společnosti a pronásledovaným neblahým osudem. V prvotině Le voyage d'Amélie (Améliin výlet, 1974) je hrdinkou stará nemajetná žena, v komedii L'ombre des châteaux (Ve stínu zámků, 1976) se soustřeďuje na kriminalitu příslušníků lumpenproletariátu v severní Francii, film La dérobade (1979) naturalisticky vypovídá o prostituci a sexuálním násilí, L'amour trop fort (Příliš silná láska, 1981) vypráví o životech, jež strhla na dno vášnivá láska a oddané přátelství, a hrdinou snímku Effraction (Vloupání, 1983) je násilnický psychopat.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2016 Geography of the Heart
2015 Kickback
2014 La Vie Pure
2013 Déferlantes, Les (TV film)
Pasažérka
2011 Beau rivage
Gang Story
Proti větru
2010 Krásné lži
2009 How to Draw a Perfect Circle
Okrsek 13: Ultimátum
RTT
2008 Plus tard
Vzdálená chvění
2007 Druhý dech
Gomez vs Tavarés
Le Fils de l'épicier
Trois amis
2006 C'est beau une ville la nuit
Jean de La Fontaine
Mon trajet préféré
Rok v mém životě
2005 Utajený
Čas, který zbývá
2004 Paul Sauvage (TV film)
Process
Vendues
Válka policajtů
2003 Gomez a Tavaréz
Tout le monde rêve de voler (TV film)
À San Remo
Čas vlků
2002 Apporte-moi ton amour
Total Kheops
2000 Margouillat, Le
1999 Le Vent de la nuit
1998 Si je t'aime, prends garde à toi
Ça ne se refuse pas
1997 J'irai au paradis car l'enfer est ici
Je ne vois pas ce qu'on me trouve
1996 Cesta k lásce
Marteau rouge
Y'aura t'il de la neige à Noël ?
1994 Nefertiti, figlia del sole
1990 Les lendemains qui tuent (TV film)
Stan the Flasher
1987 Strike
1986 Nebezpečná vášeň (TV film)
1985 Les Loups entre eux (TV film)
1984 Soudce
Un été d'enfer
1982 Scarface (TV film)
1981 Amour trop fort, L'
1980 Bar s telefonem
1979 Dérobade, La
Historien om en moder
1978 Hombre objeto
Jdi za mámou, táta pracuje
1977 Ben et Bénédict
1975 Agrese
Ať začne slavnost...
1974 Voyage d'Amélie, Le
1973 Ville-bidon, La

TV seriály

2010 Dvojí spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
další epizody (6)
2008 Dvojí spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2006 Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (6)
2001 Julie Lescautová (TV seriál)
Nejdelší noc (S10E02)
1989 Navarro (TV seriál)
1988 Klan (TV seriál)
1986 Petit docteur, Le (TV seriál)
1984 Série noire (TV seriál)

TV pořady

1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1975 Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

TV seriály

1984 Série noire (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace