Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribehom megablbe, ovsem akciou (bojovky a parkour) slusne, momentami az vynikajuce, hoc chlapci miestami "len" recykluju samych seba. Strih v tychto dynamickych pasazach dost prehladny, co zaroven potesilo ako i vyvolalo smutny povzdych nad tym, ze keby bol takto nejak zostrihany Transporter 3 s Jasonom.....mohlo to byt par tyzdnov dozadu ovela zabavnejsie poezeranicko. Vlastne, uplne najlepsie by bolo keby Jason a tim od Banlieue maly prsty v rovnakom projekte... [Berlinale 2009]. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Alterantívne riadené a finančne od moci nezávislé centrá sú vždy tŕňom v oku centrálnej vláde. Nech ide o nezávislé obytné centrá, schopné sa uživiť z vlastnej činnosti (napr. squatt Christiania v Kodani), divadlá financované súbežne existujúcou krčmou (divadlo Stoka) alebo kluby mimo štátnej (kultúrne európsky/nórsky či inak fondovej) peňažnej barličky( klub Intergalaktická Obluda). Z menovaných už existuje iba Christiania. Aj to len vďaka dohode s vládnou mocou. Väčšina dočasných autonómnych zón zanikne. Spojenou útočnou silou vládnej a ekonomickej a developerskej moci/mafii. Tej sú šité zákony na prospech. Policajti a súdy? Vždy chránia momentálnu vládu a ich ekonomických ovládateľov (alebo prisluhovačov - niekedy je to ťažké rozoznať). Pridlhý (ale nutný) úvod k tomu, čo sa deje v nezávislom parížskom okrsku 13. Problémy tu má vyriešiť cielená likvidácia zo strany štátu. Vyprokovaná falošným útokom, za ktorí nesú vražednú zodpovednosť spojení policajní, developerskí a vojenskí zapredanci. Chcú uchopiť ekonomickú moc v štáte. Neváhajú pritom zradiť kolegov, zavraždiť pár policajtov a obetovať nanič hodných civilistov. Odpor voči nim je temer nemožný. Preto tvorcovia zvolili cestu akčnej parkourovej rozprávky. V nej si velitelia etnických zločineckých skupín vymôžu sľub od samotného francúzskeho prezidenta. Lenže ten sľub znie, čo sa týka požiadavky, tak zvláštne, že akoby všetci zrazu zatúžili po živote strednej triedy. Tomu ale ich správanie a výzor rebelských sympatických zločincov aleže vôbec nezodpovedá. Napriek tomu dvíham prsty hore. Túto oddychovku s naivným, ale dobre mieneným posolstvom o skorumpovanej moci a možnosti jej vzdorovať si totiž rád zopakujem. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak ten pribeh me chytnul za srdicko a ackoliv mam kardiostimulator neubranil jsem se a nejakou tu slzu dojeti ukapl na moji nabijecku na autobaterii. Opravdu tak naivni pribeh s prihlouplym koncem jsem necekal. Uz nejsem idealista a vim ze tohle je utopie. Na druhou stranku senzacni akce tohle vsechno hodne tvrde prebiji a honicky gumovych muzu jsou naprosto dokonale. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi tak stejně blbé, ale i stejně efektní jako jednička. Akce je zase nářezová a Bellovi s Raffaellim to skáče čím dál líp. A to že příběh se na svoji blbost tváří místy až dost vážně už mi u akčňáku made in France tolik nevadí. Taky co se dá jiného od Bessona čekat. Akorát ten konec mě trochu zklamal, protože od závěrečného obsazení vládní budovy jsem čekal mnohem víc. Ale i tak je to zase celkem nadprůměrná akční zábava. 70% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v poslední době různé úlety, při nichž se o inteligenčním kvocientu tvůrců dalo odůvodněně pochybovat, ale snad nic nebylo tak sterilní, prefabrikované, tupé a blbé, jako nejnovější výtvor Bessonovy továrny na cool-filmečky pro teenagery. Nemám žádný problém s filmy, které vypráví příběh jako akční počítačová hra - tedy velmi zjednudušeně, bez snahy o realistické chování postav, a jen o přestávkách mezi lavinou a(tra)kcí a nevadí mi ani do strhání těla omílané zápletky, ale to jen pod tou podmínkou, že se jednoduchost takového filmu nemění v urážlivou primitivnost a že dokáže nabídnout i nějaké koření navíc. Tyto podmínky splňují například první dva díly Kurýra a koneckonců i první Okrsek 13, zdaleka však ne jeho pokračování. "Děj" variuje první díl a aby se neřeklo, že je to úplně stejné, přihazuje do kotle ještě paralely se současnými společenskými a politickými problémy. Že jsou ony narážky daleko za hranicí trapnosti neřeší. Zapomeňte, že by něco zachraňovaly akční scény, jsou úplně průměrné a suché. A jako by nestačilo, že choreografie kontaktních soubojů nesahá kurýrovským kouskům ani po kotníky, nenajdete ve filmu prakticky žádnou pořádnou parkourovou frajeřinku... Pro akční výplach roku si prosím stoupněte do jiné fronty, tady se prodává šidítko pro drsný týpky z třetí bé.... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama