foto

Gary Ross

  • nar. 3.11.1956 (63 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Gary Ross se narodil v Los Angeles v Kalifornii a je synem scenáristy Arthura A. Rosse. Krom režie je taktéž nadaný scenárista. 3 nominace na Oscara (BIG, DAVE a SEABISCUIT).

Ross debutoval v roce 1998 snímkem PLEASANTVILLE (3 nominace na Oscara). V roce 2002 režíroval a produkoval film SEABISCUIT, který byl nominován na sedm cen akademie, včetně nejlepšího filmu. V roce 2012 nás čeká jeho nejnovější film adaptace románu Suzanne Collins, THE HUNGER GAMES.

kedl

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Debbie a její parťačky
2016 Boj za svobodu
2012 Hunger Games
2008 Příběh o Zoufálkovi
2003 Seabiscuit
1998 Městečko Pleasantville
1994 Lassie
1993 Dave
1992 Mr. Baseball
1988 Velký

TV seriály

1983 Stopař (TV seriál)

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2003 Hollywoodská setkání (TV pořad)
2001 Movie Loft, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(54)