Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Turnerových - otec, nevlastní matka, malá Jennifer a teenager Matt - se rozhodne začít nový život na venkově. Opouští proto město a vydává se do divočiny ve Virginii. Změna přináší každému nějaké problémy - obzvláště Mattovi, který se cítí v novém prostředí ztracen a sám. Turnerovým naštěstí pomůže kolie bez domova, která se stane součástí jejich života - a Matt díky její neochvějné věrnosti pochopí mnohé o životě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak jako vůbec se mi nelíbilo, jak ohrozili tu kolii tím, jak ji nechali lapat dech v té řece, ať už to bylo točeno jakkoliv "bezpečně". A další věc kterou nepochopím nikdy je ta, proč vybrali psa z výstavní linie na tento film. I pracáčci jsou krásní a aspoň by ty záběry s ovcemi dávaly smysl. Tato, ač krásná, kolie si s nimi moc poradit neuměla. Kdyby vybrali psa s lepším rodokmenem, záběry by byly mnohem lepší. Navíc ta všudypřítomná naivita tomu dodá hřebíček do rakvičky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl 173 epizodu Simpsonovi a tam taky hrála kolie. Sice se nejmenovala Lassiem (a sice Pašák:-)), ale bylo to mnohem zábavnější.. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Bylo mi asi 10 let co jsem viděl tento film. Musím se přiznat, že psy nesnáším. A to doslova a do písmene. Nechápu lidi, kteří vlastní nějakého psa. Vždycky, když kolem nějakého jdu, tak mám strach, že mě pokouše. No to jen na začátek a teď zpět k filmu. Bohužel, jelikož už je to asi 13 let co jsem Lassie viděl, tak nemohu být moc objektivní. Matně si vybavuji některé scénky. Vím, že kolie byla velmi přítulná a mě jako malého sviště dojímala. Ve filmu je kladen velký důraz na to, že pes je největší přítel člověka. Mladý Matt si kolii zamiluje a prožívají spolu různá dobrodružství. Ani na chvíli jsem nepřemýšlel jaké dám hodnocení. Jsou to jasné dvě hvězdy. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh o rodičích a dětech, o hledání si cesty k nevlastní matce sice v úvodu působí tuctově, ale ve chvíli, kdy se prolínají sny zemřelé matky o farmaření a vlastnictví kolie, tak stylizace s původní Lassie má význam. Srovnání venkova a města vyznívá pro návrat k přírodě. Za zmínku stojí i Mattovy dobové narážky Doufám, že nebudeš poslouchat Paulu Abdul, nebo Janet Jackson. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Michelle Williams v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama