foto

Jonás Cuarón

  • nar. 1981
    Mexico City, Mexiko

Biografie

Vystudoval uměleckou školu Vassar College v New Yorku. V roce 2001 napsal a natočil s Coltem Haussmanem první krátký film 8 Stories. Ten vyhrál festival studentských filmů jako nejlepší film U. S. National High School Film Festival. V roce 2003 následuje spolupráce na scénáři a režie snímku Un disparejo a v roce 2007 dokument The Shock Doctrine, který byl uveden v sekci Corto Cortissimo na benátském festivalu. Rok nehtu měl premiéru v sekci Týdne mezinárodní kritiky na festivalu v Benátkách.

Zdroj: Febiofest 2008

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2019 Z
2015 Desierto
Lost City, The
2013 Aningaaq
2007 Rok nehtu

Dokumentární

2007 The Shock Doctrine

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2013 The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace